Yerel Yönetimler Yasa Tasarısı'na protesto.

Haber Giriş : 07 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara ve İstanbul'da Tüm Bel-Sen üyesi zabıta memurları TBMM'de görüşülmekte olan Yerel Yönetimler Yasa Tasarısını protesto etti.

Ankara'da belediye çalışanları, yasa tasarısını protesto etmek amacıyla Kızılay'dan TBMM önüne yürüdü.

"Hükümet Şaşırma Sabrımızı Taşırma", "Mesai Hakkımız Engellenemez" ve "Haklarımızın Gaspına İzin Vermeyeceğiz" sloganlarını atan grup, Çevik Kuvvet eşliğinde TBMM önüne geldi.

Tüm Bel-Sen Genel Eğitim ve Basın Sekreteri İzzettin Alpergin, tasarı ile başta zabıta ve itfaiye görevlileri olmak üzere belediye emekçilerinin bir çok haklarının gasp edildiğini savunarak, itfaiye ve zabıta hizmeti yapan görevlilerin büyük bir mağduriyete mahkum edilmek istendiğini kaydetti.

Açıklamanın ardından İzzettin Alpergin başkanlığında bir heyet, TBMM CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç'u ziyaret etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan yaklaşık 300 zabıta ise, "Zabıtalara yıpranma hakkı verilsin", "Zabıta mesaileri gasp edilemez" yazılı dövizler taşıdı ve "Mesai hakkımız gasp edilemez" şeklinde sloganlarla yasa tasarısını protesto etti.

Tüm Bel-Sen Genel Sekreteri Hüseyin Ayyıldız, "söz konusu yasa tasarılarıyla binlerce belediye işçisine sözleşmeli çalışmanın dayatıldığını" bildirdi.

Ayyıldız, Hükümet'ten tasarıyı geri çekmesini de istedi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber