Bu odalar kavga çıkarır

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 23 Haziran 2007 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM'de 9 metrekare odalarında danışman ve sekreterleriyle çalışan milletvekillerine 40 metrekarelik yeni odalar yapılıyor. Ancak bir sorun var: Vekil sayısı 550, oda sayısı ise 250.

Meclis Başkanlığı'nın, milletvekillerine modern odalar yapılmasını öngören yeni halkla ilişkiler binası, vekiller arasında kavgaya zemin hazırlayacak nitelik taşıyor. Çünkü 250 milletvekili yeni odalarda çalışma şansına sahip olacak. Diğerleri ise eski odalarda kalmaya devam edecek. Yeni odalara kimlerin yerleşeceği ise kura ile belirlenecek. İşte bu noktada, yeni binada oda şansı bulamayan vekillerin kavga çıkartması muhtemel gibi görünüyor.

'KÜMES GİBİ'

Meclis Başkanlığı, vekillerden yükselen "Kümes gibi odalarda çalışıyoruz" şikayetleri üzerine, milletvekili odalarının yeniden düzenleneceği büyük bir proje hazırladı. Ancak maliyet fazlalığı başta olmak üzere bazı gerekçelerle, proje ikiye bölündü. Buna göre, halkla ilişkiler binası mevcut haliyle kalacak. Yan tarafa, ziyaretçi kabul salonu, kütüphane ve 250 odası olan yeni bir "halkla ilişkiler" binası yapılacak. Ziyaretçi kabul salonunun temeli atıldı, inşaat devam ediyor.

TEMELİNİ ARINÇ ATMIŞTI

Yeni halkla ilişkiler binasının inşaatı ise henüz başlamadı. Şu anda Doktorluk ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün olduğu bina yıkılacak. Yerine yeni halkla ilişkiler binası yapılacak. TBMM Başkanı Bülent Arınç, temelini attığı hizmet binası içinde yer alacak olan yeni milletvekili odalarını tanıttı. 40 metrekare büyüklüğündeki odaların 24 metrekaresi milletvekillerinin, 16 metrekaresi ise sekreter ve danışmanlarının olacak. l

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber