Devlet Tiyatroları sıfırı tüketti, kasa tam tıkır...

Haber Giriş : 23 Haziran 2007 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilgin, kurum kasasında hiç para kalmadığını açıkladı.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, kurum kasasında hiç para kalmadığını açıkladı. Bilgin, Maliye Bakanlığı'ndan ek ödenek alınamaması durumunda Devlet Tiyatroları'nın yeni sezonda hiçbir faaliyette bulunamayacağını söyledi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü koltuğuna 2 yıl aradan sonra mahkeme kararıyla yeniden oturan Lemi Bilgin, ANKA'ya yaptığı açıklamada, yeni sezonda Devlet Tiyatroları'nı önemli sıkıntıların beklediğini belirtti. Yeni repertuar çalışmaları için kurumun mali durumunu öğrenmek isteyen Bilgin, kendisine sunulan raporlara baktığında "gözlerine inanamadığını" açıkladı. Tiyatroda genel bir kontrol yaptırdığını ve tüm ödeneklerinin sıfırlandığını tespit ettiğini söyleyen Bilgin, yeni sezona hazırlanabilmek için kasada hiç para bulunmadığını bildirdi.

REPERTUAR ÇALIŞMALARI GECİKECEK

Bilgin, yeni oyunları belirleyecek olan koordinasyon kurulunun, ancak ağustos ayında toplanabileceğini belirterek, "Kasada para varmış gibi hazırlanacağız, ancak Maliye Bakanlığı'ndan ek ödenek alamazsak bu sezon hiçbir faaliyette bulunamayacağız" dedi.

Maliye Bakanlığı'ndan temel çalışmalar için minimum para talebinde bulunacaklarına işaret eden Bilgin, normal zamanlarda 30-35 oyun için çalışma yaptıklarını, ancak bu sezon Maliye Bakanlığı'ndan para alınabilmesi durumunda bile sadece 25-30 oyun sahneye koyabileceklerini açıkladı.

?SANATÇILAR UZUN SÜRELİ TATİLE ÇIKMAYACAK?

Bilgin, tiyatroyu bu durumdan kurtarmak için sıkı bir çalışma gerektiğini ifade ederken, bu nedenle sanatçıların çoğunun uzun süreli tatile gitmeyeceğini açıkladı. Bilgin, eski yönetim döneminde sahnelenen iyi oyunların ise önümüzdeki sezonda da seyirciyle buluşacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber