DP seçim beyannamesini Temmuz'da açıklayacak

Haber Giriş : 23 Haziran 2007 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DP seçim beyannamesini Temmuz'da açıklayacak, 'aş, iş, onurlu yaşam' diyecek

Seçim startını Aydın'dan veren, seçmenin karşısına ?olmadı yarö şarkısı eşliğinde ve ?Çare varö sloganları ile çıkan Demokrat Parti bir yandan da seçim beyannamesi hazırlıklarını sürdürüyor. Beyannamenin Temmuz ayının ilk haftasında kamuoyuna açıklanması beklenirken çiftçiye ve köylüye yönelik vaatlerin yer alacağı beyannamede ?aş, iş, onurlu yaşamö sözü verilecek. Genç Parti'nin başlattığı ?mazot 1 YTL olacakö sloganına DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ?mazot 1 YTL'nin bile altında olacakö sözü ile uyarken, beyannamede bu vaat ?çiftçiye yeşil ve ucuz mazotö şeklinde dile getirilecek. DP'nin en önemli vaadi de diğer partilerde olduğu gibi işsizlikle mücadele olacak. DP ayrıca demokratik söylemler ve terörle mücadele konusunda da vaatlerde bulunacak.

DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, 22 Temmuz öncesi seçim mitinglerini bugün Şanlıurfa ve yarın da Afyon mitingleri ile sürdürecek. Mitinglerin yanı sıra DP'de seçim beyannamesine yönelik çalışmalar da devam ediyor. Genel Başkan Yardımcıları Tevfik Altınok ve Çağrı Erhan gibi isimlerin yer aldığı ekip tarafından hazırlanan seçim beyannamesinin ise Temmuz ayının ilk haftasında kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

AŞ, İŞ, ONURLU YAŞAM

Seçim meydanlarına ?Nereye kadar, çare varö sloganları ile çıkan DP, seçim beyannamesinde ise ?aş, iş, onurlu yaşamö vaadinde bulunacak. DP'nin seçim beyannamesinde yer alacak ekonomi programının temelini ise daha önce hazırlanan ve vergi reformu, sosyal güvenlik reformu, işsizlikle mücadele, IMF ile ilişkilerin yeniden gözden geçirilmesi gibi konuları içeren program oluşturacak. DP'nin ekonomi programında 'IMF ile stand-by yapılmayacağı, özelleştirmelerin şeffaf olacağı, KOBİ'lere öncelik verileceği, mikrokredi uygulamasının yaygınlaştırılacağı, vergi yasalarının gözden geçirileceği ve vergi affı çıkarılmayacağı' vaatleri yer alacak.

DP ekonomi programında AKP politikalarını eleştirerek kısa vadede kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınacağı sözü de verecek. Seçim beyannamesinde, AKP döneminde yaşanan kadrolaşmanın sonucu zayıflatılan kurumların sağlamlaştırılması ve çağdaşlaştırılması için e-devlete hızlı geçişin öngörüleceği kaydedilecek. Beyannamede, yoksulluktan arınmış bir Türkiye için ?yıllık en az yüzde 8 büyüme hızı, yüzde 6'nın altında işsizlik oranı ve yüzde 5'in altında enflasyon oranıö hedefleri yer alacak.

TERÖRÜ BİTİRME SÖZÜ

DP'nin teröre yönelik vaatleri Genel Başkanı Mehmet Ağar tarafından miting meydanlarında dile getirilirken, bu konudaki en önemli vaat ?terörün 3 ayda kontrol altına alınacağı, 1 yılda tümüyle bitirileceği, uluslar arası alanda gerekli adımların atılacağıö olacak.

ÇİFTÇİYE UCUZ MAZOT VAADİ

Seçim beyannamesinde özel önem verilecek kesim ise çiftçi ve köylü olacak. DP'nin çiftçinin ve köylünün partisi olduğu vurgulanacak ve DP iktidarı döneminde çiftçinin ?yeniden milletin efendisiö olacağı görüşü dile getirilecek. DP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın mitinglerde vurguladığı ?mazot 1 YTL'nin de altında olacakö vaadi seçim beyannamesine ?çiftçinin yüzü gülecek, yeşil ve ucuz mazot dönemi başlayacakö şeklinde yansıyacak. Mazotun yanı sıra çiftçinin gübre, ilaç, elektrik ve su ihtiyacının da karşılanacağı belirtilecek olan seçim beyannamesinde AKP dönemindeki ekonomik ve sosyal politikaların tarım kesimini zor durumda bıraktığı, Acil Eylem Planı'nda vurgulanan hedeflerin ise yerine getirilmediği görüşü dile getirilecek.

Tarımın teşviklerle destekleneceği kaydedilecek beyannamede, üreticiye verilecek taban fiyatlarının da, çiftçinin yüzünü güldüreceği vurgulanacak. Beyannamede AKP'nin tarım kesimine ?gözünüzü toprak doyursunö mantığıyla yaklaştığı ve çiftçinin toprağa küstürüldüğü vurgulanarak mevcut tarım politikalarının yeniden gözden geçirileceği belirtilecek. DP, Türkiye'nin DP iktidarında yeniden kendine yeter bir ülke haline geleceği, ithal eden değil ihraç eden bir ülke olacağı, sağlıklı ve kaliteli gıda üreten, kırsal kesimi kalkınmış bir ülke olacağı vaadinde bulunacak.

AB İLE İLİŞKİLER GÖZDEN GEÇİRİLECEK

DP'nin seçim beyannamesinde AKP döneminde yürütülen AB ile ilişkiler de ağırlıklı yer alacak. AB'nin kendi içindeki gelişmelerin, önümüzdeki 10 yılda Türkiye'nin AB üyesi olmasından sağlayacağı çıkar dengesini değiştirebileceğine işaret edilecek beyannamede, ?yeniden yapılandırılma programı, Türkiye'nin AB dışında seçenekleri de değerlendirebilmesine olanaklı kılacaktırö görüşüne yer verilecek.

EĞİTİMDE KÖKLÜ REFORM

Demokrat Parti'nin seçim beyannamesinde eğitime ilişkin de zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılacağı, küçük yerleşim birimlerinde çok amaçlı liselerin açılması, etkin bir mesleki yönlendirme yapılması, tüm liselerde Anadolu liseleri düzeyinde yabancı dil eğitimi verilmesi gibi vaatler yer alacak. YÖK'ün görev ve yetkilerinin yeniden düzenleneceği, YÖK'ün planlama, denetim ve akreditasyon organı haline getirileceği kaydedilen beyannamede, mesleki-teknik eğitim mezunlarının iki yıllık ön lisans programlarına sınavsız geçişlerinin özendirileceği de vurgulanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber