Eski Savcı Gültekin Avcı'nın babasının evine silahla ateş açıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2007 19:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açıklamaları ve yazdığı kitaplarla dikkat çeken ve 2.5 ay önce cumhuriyet savcılığı görevinden ayrılan eski savcı Gültekin Avcı'nın, İzmir'in Bozyaka semtinde bulunan babasına ait eve silahla ateş açıldı. Olay sırasında evde bulunan Gültekin Avcı ve yakınları yara almazken siyah bir otomobille gelen saldırganlar kaçtı.

Alınan bilgiye göre, olay, önceki gün saat 22.15 sıralarında yaşandı. Annesi, babası ve kardeşiyle birlikte evin üst katında oturduğu sırada, evin yanındaki yoldan geçen siyah bir otomobilin yavaşladığını ifade eden Avcı, "Uzun namlulu bir silahın mekanizmasının kurulması sesini duyduktan sonra siyah arabadan dışarıya uzanan bir el bizim eve doğru silahla bir el ateş etti. Kurşun kardeşimin yanından geçerek saksıdaki çiçeklere zarar verdi. Plakasını alamadığımız siyah araç hemen sokaktan ayrıldı. Ateş edilen silahın MP5 olma ihtimali yüksek." diye konuştu.

2.5 ay önce cumhuriyet savcılığı görevinden ayrıldığını aktaran Avcı, "Bugüne kadar yaptığım açıklamalar ve yazdığım kitaplar nedeniyle birçok kez tehdit edildim. Şemdinli olaylarıyla ilgili net söylemlerim vardı. Araştırmacılığımın yanında 15 yıllık savcılık tecrübem var. Türkiye'de bazı kişilerin illegal yapılanmalarını bildiğim için böyle bir saldırı bekliyordum. Ben bunu şöyle yorumluyorum: 'Daha ileri gidersen, seni durduramazsak bile sevdiklerini vururuz' demek istiyorlar." dedi.

Saldırı olayı sonrası ev sahibi olan babasının Karabağlar Polis Karakolu'na sözlü olarak durumu bildirdiğini vurgulayan Avcı, "Canımız vatana fedadır. Bizi öldürseler de doğru bildiğimiz yoldan ayrılmayacağız. Ben de avukatlığa başlayacağım." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber