CHP'nin ilk mitinginde dua talebi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2007 08:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

22 Temmuz seçimleri için ilk mitingini Hatay'da Uğur Mumcu Meydanı'nda yapan CHP lideri, konuşmasına 'dua isteyerek' başladı konuşmasını başladığı gibi bitirdi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ''Türkiye üzerinde oynanan oyunlar var. Bu oyunlara, düzene alet olmayacak, bölmek isteyenlerin tuzağına düşmeyecek bir anlayışa ihtiyaç var'' dedi. Baykal, partisinin ilk seçim mitingini Hatay'da Uğur Mumcu Meydanı'nda gerçekleştirdi.

Beraberinde Genel Sekreter Yardımıcı Mehmet Sevigen, İlhan Kesici ve milletvekili adaylarıyla birlikte uçakla Adana'ya gelen Baykal, helikopterle Hatay'a gitti. Deniz Baykal, mitingdeki konuşmasına, ''Bir büyük yolculuğa çıkıyoruz, sizleri ziyaret etmek, kucaklaşmak ve hayır dualarınızı almak için aranıza geldim'' diyerek başladı.

Bu yolculuğa millet adına çıktıklarını belirten Baykal, Türkiye'nin kaderinin kararlaştırılacağı seçime bir ayın kaldığını söyledi. Bu seçimde Türk milletinin sadece bir iktidarı seçmeyeceğini, yakın, orta ve uzun vadeli geleceğini belirleyecek temel kararı alacağını savunan Deniz Baykal, bu seçimde Türkiye'nin sorunlarını aşmayı başaracağını ve hak ettiği yolculuğa başlayacağını ifade etti.

Türkiye'de ve ülkenin çevresinde yaşanan sıkıntıları bildiklerini vurgulayan CHP lideri Baykal, şöyle konuştu: ''Irak'ta Filistin'de yaşananları ve Lübnan'daki olanları biliyorsunuz. Türkiye için tezgahlanan oyunları biliyoruz. Böyle ortamda, Türkiye'nin bütünlüğünü, hiçbir inanç, mezhep, ırk ayrımı yapmadan, 70 milyonu kardeş bilen, 70 milyonu kucaklamaya, bölmeye değil, ayırmaya değil, el ele verdirmeye çalışan bir anlayışa şiddetle ihtiyaç var. Türkiye'nin üzerinde oyunlar var, bu düzene, oyuna alet olmayacak, bölmek isteyenlerin tuzağına düşmeyecek, ayırmayacak anlayışa ihtiyaç var. Bir süredir Türkiye'de terörle ilgili çok tehlikeli bir durum ortaya çıktı.

Türkiye terör yüzünden, 35 günde 49 evladını kaybetti. Türkiye'miz, vatanın bütünlüğü için en değerli evlatlarını şehit vermeye mecbur ediliyor. Terörün nereden kaynaklandığını, arkasında kimlerin var olduğunu biliyoruz. Terörü, Türkiye'de uygulamak isteyenlerin amaçlarını biliyoruz. Başarılı olurlarsa, terörün sadece şehitleri değil, anaları, babaları çocukları tehdit edeceğini de biliyoruz. Buna karşı inançla direnerek, teröre Türkiye'yi boyun eğdirmeyecek yeni anlayışa ihtiyaç var.''

-''TERÖR IRAK'A YERLEŞTİ''-

Deniz Baykal, terörün 1980'de Suriye'ye yerleştiğini ve 1999'da terörün Suriye'den çıkarılmasının sağlandığını ifade ederek, ''Şimdi Suriye ile kardeşiz, dostuz, el eleyiz. Suriye'nin de Türkiye'nin de kalkınması için dostça, kardeşçe çalışmalar yapıyoruz. Onlara saygı duyuyoruz, bu topraklarda, barış ve huzur içinde yaşayacağız'' dedi.

Suriye'den çıkan terörün Irak'a yerleştiğini ve karargahının Irak'ta olduğunu anlatan Baykal, şöyle devam etti: ''Patlayıcılar, teröristler sınırdan, oradan, Irak'tan geliyor. Şehit Denizli'de terörün karargahı Irak'ta, bu sürdürülemez. Irak halkını seviyoruz, onlarla dostuz, iyi geçinmek istiyoruz. Ama oradan terör gönderiliyor. Buna göz yummayacığız. Türkiye bu konuda Suriye'ye ne yaptıysa Irak'a da onu yapmak durumunda. Ancak Türkiye'yi yönetenler bunu Irak'a anlatmalı. Ama yönetenler bunun farkında değil, (Türkiye'de terör bitti de sıra Irak'a mı geldi) deniliyor.

Terörün dalı Türkiye'de ama kökü Irak'ta. Irak'taki terör Türkiye'dekini besliyor. Ancak bunu yönetenlere anlatamadık, ama anlatacağız. Türkiye önümüzdeki seçimde, kendisine yönelik terör uygulayan bütün ülkelere karşı, siyasi partileriyle, iktidarıyla, muhalefetiyle ve ordusuyla herkesi hizaya getirmenin yolunu mutlaka bulacaktır.

Yoksa terörün sırtını sıvazlayarak, onların gönlünü kazanmaya çalışarak terörü etkisiz kılamazsınız. Onların amacı, projesi var. Onlar Türkiye'yi bölecek, parçalayacak haritayı İmralı'da yapmışlar, onu uygulamaya çalışıyorlar. Meydanı boş bırakırsanız, Türkiye'nin hiçbir yerinde huzur içinde yaşamazsınız. Bu oyunları ta 1920'lerde geri çevirip püskürttük. 2000'li yıllarda buna boyun eğecek değiliz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber