GP lideri Uzan'a suç duyurusu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2007 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir 1. Bölge Bağımsız Milletvekili adayı Abdullah Levent Tüzel, Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan hakkında suç duyurusunda bulundu. İzmir il Seçim Kurulu önünde basın açıklaması yapan Tüzel, "Türkiye'de bilindik seçim manzaraları başladı ancak Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan işi abartmış durumda" dedi.

Seçim sürecinde parti başkanlarının vaatlerinin gerçekleri yansıtmadığı ve suç unsuru taşıdığını ileri süren İzmir 1. Bölge Bağımsız Milletvekili adayı Abdullah Levent Tüzel, parti liderlerinin boş vaatlerde bulunduğunu ifade etti.

Hemen hemen her parti liderinin benzin fiyatını 1 YTL'ye düşüreceklerini iddia ettkilerini belirten Tüzel, "Liderler birbirleriyle rekabet içinde ama Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan işi abartmış durumda. 2 liradan alınan benzini 1 liradan satacaklarını söylüyorlar. İlçeteşkilatlarına mazot alındığı ve Torbalı gibi bazı ilçelerde bunun dağıtılacağı söyleniyor.

Bu tabii ki seçim yasaklarına giriyor. Hiçbir parti böyle para karşılığı benzin dağıtamaz, bunu seçim propagandasına alet edemez" dedi. Seçim kuruluna bu durumun önüne geçilmesi için suç duyurusunda bulunduklarını belirten Tüzel, gümrüklerde bulunan oy pusulalarında bağımsız adayların isimlerinin olmamasının da yanlış olduğunu ifade etti. Geçmiş dönemlerde aynı uygulamanın yapıldığını ancak bu dönemde birfarklılık oluşturulması gerektiğini belirten Tüzel, "Bağımsız adaylar bilindiği gibi birleşik oy pusulalarında yer alıyor. En azından seçim bölgelerindeki gümrüklerde bulunan oy pusulalarında isimlerimizin yer alması gerekiyor. Buna da itirazımız var. Konuyu seçim kuruluna ileteceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber