Gürültü kavgası... Polisin silahından çıkan kurşun bir can aldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2007 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağcılar'da gürültü kavgası nedeniyle tartıştığı polis memuru tarafından kurşunlanan 20 yaşındaki Mete Ergün, hayatını kaybetti. 5 ay sonra askere gitmeye hazırlanan gencin yakınları polis memurunun oturduğu binanın camlarını taşlayınca güvenlik güçleri kızgın kalabalığa biber gazıyla müdahale etti.

Edinilen bilgiye göre, olay Bağcılar Merkez Mahalle İstanbul Caddesi 25. Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre olay şöyle gelişti: 20 yaşındaki Mete Ergün, işlettiği oyun salonun önünde arkadaşlarıyla otururken, yan binada oturan ismi açıklanmayan polis memuru tarafından aşırı gürültü yaptıkları gerekçesiyle uyarıldı. Polis memuru ve Ergün arasında çıkan tartışma bir anda büyüdü. Çıkan kavgada Ergün kolundan bıçakla yaralanınca silahını çekerek Mete Ergün'e ateş etti. Ergün olay yerinde hayatını kaybederken, bacağına kurşun seken Erkin Çalışkan (24) da yaralandı. Olayın ardından 300 metre mesafedeki Bağcılar Emniyeti Müdürlüğü'ne sığınan polis memuru, daha sonra götürüldüğü özel bir hastanede tedavi edildi.

Özel bir hastanede tedavisi yapılan Çalışkan daha sonra gözaltına alınarak Bağcılar Polis Merkezi'ne götürüldü.

Adından Ergün'ün yakınları olayı protesto etmek için olayı protesto etmek için polis memurunun oturduğu binanın önünde toplandı. Durum üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Slogan atan grup daha sonra polis memurunun oturduğu binanın girişindeki işyerlerini taş yağmuruna tuttu. Binaların camlarını kıran grup, Çevik Kuvvet polisi tarafından biber gazı sıkılarak bina önünden uzaklaştırıldı.

15 gün sonra askere gideceği öğrenilen Ergün'ün ölümü aileyi acıya boğdu. Olayların yatışmasının ardından aynı sokak üzerinde kahvehane işleten Ergün'ün babası Yektan Ergün'ü İlçe Emniyet Müdürü ve bazı emniyet görevlileri ziyaret etti. Baba Ergün ise yaşanan olaydan duyduğu acıyı kameralar önünde bir kez daha yaşadı.

Olayı anlatırken kaybettiği evladının acısını yüzünde okunan baba Ergün, hiç bir şeyin evladını geri getiremeyeceğini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber