Açık pencere hırsızlara davetiye çıkarıyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 26 Haziran 2007 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının etkili olduğu şu günlerde sıcaktan bunalan vatandaşların geceleri yatarken camlarını açık bırakması hırsızlara davetiye çıkarıyor.

Adapazarı'nda sıcaklıkların artmasıyla birlikte geceleri evlerde meydana gelen hırsızlık olaylarında artış yaşanmasına neden oldu. Özellikle giriş ve alt katlarda oturan vatandaşların geceleri pencerelerini açık bırakması sebebiyle son günlerde hırsızlık ve hırsızlığa teşebbüs olaylarında artış yaşandığını kaydeden emniyet yetkilileri, vatandaşları uyardı. Hırsızların açık pencere ve kilitlenmeyen kapılar gibi kolay hedeflere yöneldiklerini anlatan yetkililer, hırsızların birinci kattaki açık pencereler ile üst katlara seyyar merdiven dayayarak ya da pencere pervazı, su boruları çıkıntılarından tırmanarak evlere girebileceği uyarısında bulundu.

Alt katlarda oturan vatandaşların pencerelerine demir korkuluk yaptırmasını isteyen yetkililer, vatandaşların ek kilit, alarm gibi basit tedbirlerle hırsızlığa karşı caydırıcı olabileceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber