Demokrat Parti'de liste depremi sürüyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 27 Haziran 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANAVATAN Partisi ile birleşmeyi gerçekleştiremeyen ve bu nedenle listelerde sorun yaşayan Demokrat Parti'de liste depremi sürüyor. Listeler nedeniyle suçlanan ve milletvekili adaylığını geri çeken Teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mümtaz Yavuz'un görev alanı değiştirildi. Bahattin Şeker'in partiden ayrılmasıyla boşalan Genel Muhasipliğe getirilen Tevfik Altınok'a para harcama yetkisi verildi.

DP Başkanlık Divanı, dün Genel Başkan Mehmet Ağar başkanlığında toplandı. Toplantıda, Mümtaz Yavuz'un Teşkilat İşleri Başkanlığı'ndan alınarak Serdar Tosun'un vefatı nedeniyle boşalan Organizasyon, İletişim ve Eğitim İşleri Başkanlığı'na getirilmesi karara bağlandı. 1.5 saat süren toplantıdan önce Yavuz'un Genel Merkez'den ayrıldığı ve toplantıya katılmadığı öğrenildi. Teşkilat Başkan Yardımcısı Ahmet Uyanık'ın Yavuz'un yerine vekaleten görevlendirilmesi benimsendi. Liste hazırlanması sürecinde teşkilattan büyük tepki gören Yavuz, Genel Merkez'de basın toplantısı düzenleyerek Ankara 1. sıra milletvekili adaylığından çekildiğini açıklamıştı.

Başkanlık Divanı'nda ayrıca Saffet Arıkan Bedük'ün istifasıyla boşalan Basın ve Propaganda Başkanlığı'na Oğulhan Oğultürk, Bahattin Şeker'in istifasıyla boşalan Genel Muhasipliğe ise Tevfik Altınok getirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber