Baykal: Başbakan Şener'i kıskanıyor

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 27 Haziran 2007 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP lideri Deniz Baykal, Erdoğan'ın CHP hakkındaki konuşmasına tepki gösterdi

CHP lideri Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçim sürecini tıkayanın CHP olduğunu belirterek, ?Baykal AKP'yi yönetmeye kalkıp isim verdi. İsim vermesi partide tepki yarattı. İsim vermese onu da ziyaret ederdik? sözlerine tepki gösterdi. ?Erdoğan, Şener'i kıskanıyor? diyen Baykal, İzmir'e giderken VATAN'a özel açıklamalarda bulundu. Baykal'ın açıklamaları şöyle:

SİNDİREMEDİ: Son dakikaya kadar Tayyip Erdoğan'ın gözleri kendisi dışında kimseyi görmedi. Bizim iyi niyetli önerilerimizden sevinç duyacağına, kendi adaylığını engelleyecek bir tuzak zannetti. Partisinden bir ismin muhalefet tarafından cumhurbaşkanlığı için önerilmesini kıskançlıkla değil, sevinçle karşılayabilmeliydi. Cumhurbaşkanlığını kendi arkadaşlığından bile kıskanan biri, ne partisine ne de ülkeye hizmet edebilir. Bir AKP'linin cumhurbaşkanlığını biz içimize sindiriyoruz, Tayyip Erdoğan sindiremiyor. Böyle şey olur mu? Cumhurbaşkanlığı seçimi başından sonuna kadar Tayyip Erdoğan için fiyaskodur.

KOMPLEKS YAPTI: Başbakan Erdoğan, yardımcısı Abdüllatif Şener'i kıskanıyor. O önerdi, bu önerdi diye kompleks yaparak değil, uyum ve uzlaşma sağlayarak cumhurbaşkanı seçilebilmeliydi. Eğer biz ?bir AKP'li cumhurbaşkanı olabilir' demişsek, ona düşen bunu değerlendirmekti. Onun derdi Anayasaya uygun bir cumhurbaşkanı seçmek değil, kendini ya da bir benzerini Türkiye'ye dayatmaktı, beceremedi.

İNANMIYORUM: Son günlerde yayınlanan anketlere inanmıyorum, hepsi boş. Gerçek anketi 22 Temmuz'da göreceğiz.

LAİK HÜKÜMETE İHTİYAÇ VAR: Bu iktidar 4 yıl daha devam ederse, çok tehlikeli değişmeler olur. Bakın dün (önceki gün) Başbakan, Cumhurbaşkanı'nın bulunduğu yerde olmamak için ayrı bir organizasyon yaptı. Şu hale bir bakın. Türkiye'nin laik bir cumhuriyet olduğunu beynine yazmış bir iktidara ihtiyaç var.

SANDIĞA DİKKAT: İş 22 Temmuz'da bitmiyor. Sandığın başında hepimiz son dakikaya kadar görev alacağız. Oyların sayılmasında yanlışlık yapılmaması için dikkatli olacağız. Yanlışlıkla ?0?ın ?9?, ?3?ün ?8? gibi okunmasına izin vermeyeceğiz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber