'Her bakan bir yakınını müsteşar yapmış. Ben yapmadığım için partide tenkit edildim'

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 27 Haziran 2007 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

22 Temmuz'da yapılacak seçimde AKP'nin milletvekili aday listesinde olmayan Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, İzmir Ticaret Borsası ve İzmir Esnaf Sanatkar Odaları Birliği'ne yaptığı ziyaretlerde ilginç bir itirafta bulundu. Bakanlığı döneminde çalışana destek olduğunu, yakınlarına yanında iş vermediğini belirterek, ?Siyasette yanlış bir alışkanlık var, 'Benim adamım' düşüncesi. Hayır, ülkenin adamı. Dolayısıyla her gelen bakan güvendiğini veya bir yakınını müsteşar yapmış. Ben yapmadım. Arkadaşları değerlendirdik, çalışana destek olduk. Bundan dolayı partide tenkit edildik. Hâlâ tenkit ediyorlar. Hiç kusur bulamıyorlar. 'Ekipleri değiştirmedi' diyorlar? diye konuştu.

Coşkun, milletvekili adayı olan İzmir Ticaret Borsası Başkanı Tuğrul Yemişçi'nin yasal bir zorunluluk olmamasına rağmen başkanlık görevine ara verdiğini hatırlatarak, bu hassasiyetini anlamlı bulduğunu kaydetti. Coşkun, ?Yasal bir engel yok. Siz h assasiyet göstermişsiniz. İnşallah kazanırsınız. İnandığımız arkadaşlar meclise girerse, huzur içinde ayrılmış oluruz? dedi.

'Şimdi faydası yok'

Ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Coşkun, esnaf birlikleriyle 1960'lı yıllardan bu yana kullanılan mevzuatın çağdaşlaştırılması ve e-devlet uygulamaları konusunda başarılı çalışmalar yaptıklarını belirterek, şunları söyledi: ?Yapamadıklarımız da oldu, itiraf etmek durumundayım. Çeşitli yoğunluklar vardı, AB uyum yasaları nedeniyle fırsat olmadı. Şimdi bunları analiz etmenin bir faydası yok. ?

Büyük Mağazalar Yasası'ını çıkaramadığı için özür diledi

Sanayİ ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, İzmir Esnaf Sanatkar Odaları Birliği'ne (İESOB) yaptığı ziyarette yaptığı konuşmada Büyük Mağazalar Yasası'nı çıkaramadıklarını, bu nedenle esnaftan hükümet adına özür diledi. Coşkun, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Büyük Mağazalar Yasası'nı çıkaramadık, sizden hükümet adına özür diliyorum. Siyasetten çekilmeme bir nebze vesile olan bir yasadır. Başbakanlıktan Meclis'e geçemedi. Başbakanımız ?Meclis'e sevk edelim' dedi ama bazı siyasi olaylar yüzünden mümkün olmadı. İnanıyorum ki yeni dönemde bir mecburiyet olara bu yasa çıkacaktır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber