Bürokrata da dokunulacak

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 27 Haziran 2007 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti dokunulmazlık tartışmalarında gündeme getirdiği ?yüksek bürokrat' ayrıcalığını bitirmek için düğmeye bastı. Siyasi Etik ve Malvarlığı Kanunu'yla siyasetçilerin yanı sıra kamu çalışanlarının da dokunulmazlıkları kaldırılacak

KAMU kurumlarının daha hızlı hizmet vermesi için bir dizi uygulamayı hayata geçiren AK Parti hükümeti, şimdi de ?kamuya güveni artırma' hareketi başlatıyor.

?Siyasetin Finansmanı ve Mal Bildiriminde Şeffaflık' yasa tasarısını Parlamento'dan geçirerek, yürürlüğe koymayı amaçlayan AK Parti, siyasetçilerin malvarlıklarının kamuoyuna açıklanması konusundaki yasaklamayı kaldırarak, toplumla paylaşılmasını sağlayacak. Siyasete duyulan güveni artırmak için atılacak bu adımlara, kamu görevlilerini de dahil etmek için çalışma başlatan AK Parti yönetimi, toplumun kamuya güvenini artırmak için bir dizi yasal düzenleme başlatacak.

AK Parti'nin seçim beyannamesinde de yer alan eylem planına göre, kamu görevlilerinin de mal beyanlarının kapsamı, siyasetçilerin mal beyanlarının kapsamı gibi genişletilecek ve kamuoyuna düzenli olarak açıklanacak. Hakkında, yolsuzluk iddiası olan kamu görevlilerinin yargılanabilmesi için de bir düzenlemeye giden AK Parti yönetimi, kamu görevlilerine dokunulmazlık ve imtiyaz sağlayan düzenlemeleri yürürlükten kaldırmayı planlıyor. Mahkemelerin atadığı bilirkişiler ile sendika yöneticileri de şeffaf ve düzenli mal bildirimine tabi olacak.

3 BİN DOKUNULMAZ

AK Parti kurmayları, milletvekili dokunulmazlığı konusunda kendilerine yönelik eleştiriler karşısında, ?Sadece milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldırmak doğru değil. Üniversite rektörleri, yüksek yargı mensupları, yüksek bürokratlar ve askeri bürokraside toplam 3 bin kadar makamı işgal eden kişilerin yargılanması mevcut ortamda mümkün değil. Dokunulmazlıkların hep birlikte kaldırılması halinde biz dokunulmazlığın kaldırılmasına karşı değiliz' diyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber