27 Haziran 2007'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 27 Haziran 2007 09:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞBAKAN ERDOĞAN İSTANBUL'DA

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Kongre Sarayı'nda düzenlenen "İkinci OECD Dünya İstatistik, Bilgi ve Politika" konferansında konuşma yapacak ve Kolombiya Başkan yardımcısı Francısco Santos Calderon ile bir araya gelecek. Erdoğan ayrıca gün boyunca İstanbul'da çeşitli açılış ve toplantılara katılacak. (Saat:10.00/20.00)

-SEÇİM KAMPANYALARI DEVAM EDİYOR

-Partilerin seçim kampanyaları, mitinglerin yanı sıra liderlerin katıldığı televizyon programlarıyla da devam ediyor. Bu kapsamda, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, NTV'de yayınlanan ?Seçim 2007? programında, gündem ve seçim çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunacak.(Saat:20.30)

-MECLİS AYDA 8.4 TON ET TÜKETTİ

-Meclis'in 22. Dönem'deki beş yıllık yasama çalışmaları, ilginç veriler de ortaya çıkardı. Meclis Başbakanı Bülent Arınç'ın, ?sağlıklı yaşam? adı altında başlattığı kampanyalar sonuç vermedi ve Meclis'te milletvekilleri ile 4 bin 290 personel bir yılda 58 ton kırmızı et tüketti. Bunun yanı sıra 43 ton beyaz et ile 26 ton meyve de tüketildi.

-Milletvekilleri sebze meyve yerine kırmızı et tüketmeyi tercih etti. Arınç tarafından sağlıklı beslenme konusunda milletvekillerine yönelik hazırlanan 'Sağlıklı Yaşam' kitabında vekillere, sağlıkları için beslenme alışkanlıklarını değiştirmeleri önerisinde bulunulmuştu.

-SAĞDA YENİ PARTİ HAZIR

-8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu ve eski milletvekili Ahmet Özal, yeni bir parti için hazırlıklarını tamamladı. Özal'ın yeni partisinin kuruluşunu 10 gün içinde açıklamış olacak.

-Özal'ın yeni partisinin kurucuları arasında eski bakanlar, eski milletvekilleri, eski dekanlar bulunuyor. Ahmet Özal, Anavatan Partisi ve Demokrat Parti'nin teşkilatlarının yarısından fazlasının kendilerine katılmak için başvuruda bulunduğunu söyleyerek, ?Türkiye'de deprem olacak? dedi.

-GENÇ PARTİ SEÇMENİN KARŞISINA BEYANNAMESİZ ÇIKACAK

?BEYANNAME YOK TAAHHÜTNAME VAR?

-22 Temmuz seçimlerinde diğer partilerin aksine miting yerine bölgesel toplantılar düzenleyen Genç Parti, seçim beyannamesi konusunda da farklı bir tavır izleyecek. Genç Parti seçim beyannamesi yerine Uzan'ın vaatlerinin yer aldığı taahhütname hazırladı.Genç Parti Genel Başkan Yardımcısı Emin Şirin, seçim beyannamelerinin bir faydasının olmadığını belirterek ?seçim beyannamesi, yapılacak taahhütlerdir. Biz de bu taahhütleri herkesten önce halkımızla paylaştık? dedi. Şirin, AKP, CHP ve MHP beyannamelerini ise ?birbirinin kötü kopyası? olarak nitelendirdi.

-Şirin, SONAR'ın anketine de tepki göstererek ?SONAR, araştırmacı değil yorumcu olduğunu ortaya koydu. İnatla AKP yüzde 40'ın altına düşmeyecek diyor, bu inadı halkın takdirine bırakıyorum? dedi. Şirin, yaptırdıkları anketlere göre partisinin yüzde 12-14 arasında oy alacağını söyledi.

-GARANTİ GENEL MÜDÜRÜ ÖZEN: ?BASEL II ERTELENEBİLİR?

-Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Basel II'nin ertelenmesinin söz konusu olduğunu belirterek, ?Bankalar bu konuda karışık. Bir takım bankalar ertelenmesinden yana, bir takımı değil. BDDK bu konuda önümüzdeki günlerde karar verecek diye düşünüyorum? dedi.

-AVRUPA MERKEZ BANKASI: TÜRKİYE'DE MALİ İSTİKRAR BAŞARILI

-Avrupa Merkez Bankası ?Euro'nun Uluslararası Rolü? raporunda Türkiye'de döviz mevduat hesaplarının toplam mevduat hesapları içindeki payının azaldığı, bu azalışın euroya geçişi değil, 2001 sonraki başarılı makroekonomik istikrarı yansıttığı belirtildi.

-Özen, yabancıların bankacılık sektöründeki payının artmasından kendilerine güvenmeyenlerin endişe duyabileceğini kaydederek, ?Bankacılık sektöründeki yabancı payının artmasını tehdit olarak görenler herhalde ?O yabancı bankalar gün gelir kredi vermezler, Hazine Bonosu almazlar' diye düşünüyor. Oysa, siz işinizi iyi yapıyorsanız, Türk bankası da sizin peşinizde koşar, Paraguay bankası da peşinizde koşar, Amerikan bankası da peşinizde koşar? diye konuştu.

-Garanti Bankası'nın kredi kartında, KOBİ'de, kurumsal ve ticari bankacılıkta iyi gittiğini, herhangi bir iş kolundan çıkmayacağını ifade eden Özen, ?Benim dönemimde bu olmayacak. Marjlar çok daralır, bir yabancı, bir Türk bu işi çok daha iyi yapmaya başlar, o zaman olabilir. Birinin bizden daha iyi yapması ve bizi işin dışına atması lazım? dedi.

-SEÇİM ÖNCESİ "GEÇİCİ İŞÇİYE KADRO" SEFERBERLİĞİ

-Erken seçim kararı ile birlikte, kamu kurumları geçici işçilerin kadroya alınması konusunda adeta seferberlik başlattı. Yaklaşık 30'a yakın kamu kurum ve kuruluşunda 219 bin geçici işçinin kadroya alınması öngörülürken, bazı bakanlık ve kurumlarda AKP döneminde alınan sözleşmeli personele kadro konusunda öncelik verildiği bildirildi.

-Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü'nün geçici işçilerin kadroya alınmasına yönelik işlemlerde ortaya çıkan sorunların çözümü için çalışma başlattığı kaydedildi. Bu arada kurumlar, Maliye Bakanlığı'nca belirlenecek kadro sayısı dışına çıkamayacak.

-Kültür Bakanlığı'nda uzun yıllardır çalışan geçici işçilerin kadroya alınması için ise 25 maddelik skala belirlendi. Bu çizelge kapsamındakilerin kadroya alınacağı diğerlerinin ise 4B ya da geçici işçi kadrosunda kalmaları yönünde ısrar edildiği kaydedildi.

-AB UZMANI AKDEMİR: ?AÇILMAYAN BAŞLIK FRANSA'NIN TÜRKİYE TUTUMUNUN GÖSTERGESİ?

-Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi AB uzmanı Erhan Akdemir, Fransa'nın ?Ekonomi ve Para Politikası? başlığında müzakerelere başlanmasını engellemekle Türkiye konusundaki tutumunu kanıtladığını söyledi.

-ÖZEL HALK OTOBÜSLERİ KAMERALI SİSTEME GEÇİYOR

-Ankara Özel Halk Otobüsleri Odası Başkanı Mustafa Ali Şişman, halk otobüslerinde kapkaç, hırsızlık ve benzeri çeşitli olumsuzlukları önlemek amacıyla kamera sistemine geçtiklerini açıkladı.

-Şişman, sıcaklar nedeniyle otobüslerde, isteyen vatandaşlara soğuk su servisine başladıklarını bildirdi.

-UZMANLARDAN ?SICAKLAR CİNSEL İSTEKSZLİĞE NEDEN OLUYOR? UYARISI

-Küresel ısınmanın sıkça tartışıldığı şu günlerde Psikiyatrist Arif Verimli, vatandaşları aşırı sıcağa karşı uyardı.

-Aşırı sıcakların özellikle beyni etkilediğini kaydeden Verimli, bu etkinin de sinirlilik dürtüsellik, tahammülsüzlük, konsantrasyon bozukluğu, dikkat eksikliği, uyku bozuklukları cinsel isteksizlik, depresyon, mutsuzluk, aşırı hareketlilik gibi psikiyatrik sorunlar ortaya çıkardığını bildirdi. Verimli, sıcakların neden olduğu dikkat eksikliğinin, trafik kazalarına sebebiyet verdiğine de işaret etti.

-İMAMA YAPILAN 1 NİSAN ŞAKASI MAHKEMELİK OLDU

-Şuhut imamı Yusuf Ziya Köksoy, kendisine yapılan 1 nisan şakası ile ilgili olarak Şuhut Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

-DÜNYA KENTLERE TAŞINIYOR

-Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu bir nesil sonra, gelişmekte olan ülkelerin şehir ve kasabalarındaki nüfusun iki katına çıkacağı, yeni kentlilerin birçoğunun da yoksul olacağı uyarısında bulunurken, insanlığın geleceği için şimdiden önlem alınması gerektiğini belirtti.

-İSO MECLİSİ TOPLANIYOR

-TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İstanbul Sanayi Odası Meclisi'nin Haziran ayı toplantısında konuşacak.(Saat:15.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber