Hackerlar, SMS onay kodu gelmeden de, hesabı boşaltabiliyor

Bir bankanın sosyal medya hesabındaki 10 GB internet hediyesi için, ilgili linke tıklayan N.R.'nın hesabındaki tüm para boşaltıldı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Ocak 2019 14:43, Son Güncelleme : 07 Ocak 2019 15:28
Hackerlar, SMS onay kodu gelmeden de, hesabı boşaltabiliyor

Dolandırıcıların en çok kullandığı sosyal mecraların başında, Twitter, facebook veya instagram gibi platformlar geliyor.

Bugün, twitter üzerinde, bir bankanın 10 Gb internet hediyesi için ilgili linke tıklayan N.R.., T.C. No ve internet bankacılık şifresini girdikten sonra cep telefonuna onay kodu gelmemesi üzerine şüphelenir ve müşteri hizmetlerini arar. Müşteri hizmetleri, geçen sürede, hesabındaki paralar ile başka birisine ait iki cep telefonu faturası ödendiğini belirtir.

Yaptığı araştırmalara sonrasında memurlar.net'e değerlendirmelerde bulunan N.R. şu değerlendirmelerde bulundu.

"Bankacılardan edindiğim bilgilere göre, hackerların, ikinci aşama güvenlik kontrolü olan SMS onay kodu gelmeden de, sadece ilk aşama bilgilerle hesaplara girebildiğini öğrenmiş oldum. Ben şimdilik sadece bankama, cep telefon faturalarının ödendiği GSM operatörüne şikayette bulundum. Ayrıca CİMER üzerinden başvuru yaparak, ödeme yapılan cep telefon numasınıın sahibi ve bu işlemi haberim olmadan yapan şahıslar hakkında ceza soruşturması talebinde bulundum.

Herkes, özellikle twitterda karşılarına çıkan, banka kampanyalarına tıklarken daha dikkatli olmalılar ve kesinlikle ilgili bağlantı tıklamalarına TC No ve internet bankacılık şifresi girmemelidir. Ben bugün itibariyle caride olan 580 TL mi kaybettim. Hesapta daha fazla para olsaydı, muhtemelen o paralar da gidecekti."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber