Genelkurmay, 291 memur alımı için asil ve yedek adayları belirledi

Haber Giriş : 27 Haziran 2007 12:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığı'nın 291 memur ihtiyacı için, başvuran 2 bin 632 adaya ilişkin değerlendirmeyi sonuçlandırdı.

Genelkurmay Başkanlığı, çoğunluğu Ankara ve İstanbul olmak üzere Erzurum, Diyarbakır, Elazığ, Sarıkamış, Van, Edirne, Sinop, Çanakkale, İskenderun, Kars, Tekirdağ ve Kayseri'deki çeşitli birliklerde görevlendirmek için açtığı sınavın sonuçlarını internet sitesinde açıkladı. Avukattan, berbere kadar pek çok meslek dalında yapılacak alımlar için şartlara uygun 2 bin 632 kişiden, asil ve yedek olmak üzere 4'ün ismi internet üzerinden yayınlandı.

Başvuru sıralamasında en yoğun talep, 3 kişilik biyolog kadrosunda yaşandı. 170 kişi Ankara'da Genelkurmay'ın biyolog memuru olmak için başvururken, Ankara'daki 5 kişilik Vergi Hazırlama Kontrol İşletmeni kadrosuna 126 kişi, Erzurum'daki 2 kişilik özlük hakları memurluğu için de 123 kişi başvuru yaptı.

Memur alımları önümüzdeki günlerde gerçekleşecek. Bu arada Ankara'da görevlendirilecek 2 kişilik Grafiker, Ankara'daki 2 kişilik Çocuk Gelişim Uzmanlığı, İstanbul ve Erzurum'daki birer kişilik Sterilizasyon Teknikerliği, İstanbul'da Kardiyoloji By Pass Teknikerliği, Ankara'da bir Genetik Uzmanlığı, İstanbul'da 2 Eczacı, Erzurum, Elazığ ve Çorlu'da görev yapacak birer kişilik Fizyoterapistlik, Elazığ'da psikolog, Ankara'da Bulgarca ve Gürcüce dil uzmanlığı kadrosu gibi pek çok kadro, başvuru olmadığı için boş kaldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber