'Engelli Çağrı Merkezi' hayata geçirildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2007 16:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAKAN ÇUBUKÇU, "MUTLU ENGELLİ HATTI ÇAĞRI MERKEZİ"NİN AÇILIŞINI YAPTI

- DEVLET BAKANI NİMET ÇUBUKÇU:

- "TÜRKİYE GENELİNDE YAPILMASI PLANLANAN BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI İLE TÜM KESİMLERİ ÖZÜRLÜ HAKLARINA KARŞI DUYARLI VE BİLİNÇLİ KILMAYI HEDEFLİYORUZ"

- "TÜM TARAFLARI ÖZÜRLÜ HAKLARININ HAYATA GEÇİRİLMESİNDE SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE BİLGİLENDİRMEK YASAL DÜZENLEMELER KADAR ÖNEMLİ"

- "BU ÜLKE, ÖZÜRLÜLERİN HAKLARINA EN AZ KENDİ HAKLARIMIZ KADAR SAYGI DUYDUĞUMUZ ZAMAN DAHA YAŞANILIR OLACAK"

MURAT HOROZ

İSTANBUL (İHA) - Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, bilgilendirme toplantıları ile tüm kesimleri engelli haklarına karşı bilinçli kılmayı hedeflediklerini belirterek, "Bu ülke, özürlülerin haklarına en az kendi haklarımız kadar saygı duyduğumuz zaman daha yaşanılır olacak" dedi.

Engellilik alanında hazırladığı projelerle engellilerin hayatlarına somut ve kalıcı çözümler sunan Fiziksel Engelliler Vakfı (FEV), fonksiyonu ve kapsamı bakımından dünyada ve Türkiye'de bir ilke imza atarak, kamuoyunun engellilik konusunda bilgi ihtiyacını karşılamaya yönelik "Engelli Çağrı Merkezi"ni hayata geçirdi. Mutlu Engelli Hattı Çağrı Merkezi, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ile FEV Genel Sekreteri ve AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva'nın katıldığı törenle açıldı.

Törende böyle bir merkezin hayata geçirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Çubukçu, her türlü desteği vereceklerini söyledi. Bakan Çubukçu, engelliler ve engelli yakınları başta olmak üzere kamuoyunun engellilikle ilgili her konuda bilgi ihtiyacını karşılayacak olan çağrı merkezinin çok önemli bir işlevi yerine getireceğini ifade etti. 3 Haziran 2007 tarihinde başlatılan Engelsiz Türkiye Projesi'nin çıkış noktasının da bu olduğunu ifade eden Bakan Çubukçu, "Özürlü haklarının hayata

geçirilmesinde başta özürlüler ve onların yakınları olmak üzere, ilgili tüm tarafları doğru ve sağlıklı bir şekilde bilgilendirmek, en az yasal düzenlemeler kadar önem arz etmektedir. Bakanlığıma bağlı Özürlüler İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda, Türkiye genelinde 81 ilimizde yapılması planlanan bilgilendirme toplantıları ve konferanslar ile hem tüm toplumu, hem de özürlülere hizmet sunan tüm kesimleri özürlü haklarına karşı duyarlı ve bilinçli kılmayı hedeflemekteyiz" dedi.

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, "Engelsiz Türkiye" sloganıyla başlatılan bu büyük projeyle uygulamada yaşanan aksaklıkların giderilmesi, yeni çözüm önerilerinin geliştirilmesi, engellilere yeni mevzuatla sağlanan hakların toplumun her kesimi tarafından doğru olarak anlaşılması yönünde önemli bir yol alınacağına dikkat çekti. FEV'nin 7 gün 24 saat hizmet verecek çağrı merkezinin engellilik alanında uygulamada yaşanan sorunların çözümüne önemli bir katkı sağlayacağına değinen Bakan Çubukçu, engellilerin

haklarının hayata geçirilmesinde her bireyin sorumlulukları bulunduğunu ifade etti. Engellilerin kullandığı işaretler ve haklarının sağlıklı bireyler tarafından da bilinmesinin çok önemli olduğunu söyleyen Bakan Çubukçu, Türkiye'nin engellilerin haklarına insanların en az kendi hakları gibi saygı duyduğunda daha da yaşanılır hale geleceğinin altını çizdi.

FEV Genel Sekreteri ve AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva ise, engellilerle ilgili projenin hayalin ardından gerçeğe dönüştüğünü söyledi. Merkezin engellilerle ilgili tüm bilgileri toparlayarak ihtiyaç hissedenlere sunulacağını ifade eden Ayva, çağrı merkezinin engelliler konusunda koordinasyon hizmeti vereceğini belirtti.

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, sponsor olan Fenerbahçe Rotary Kulübü Guvernörü Şenol Çavdar ve Rotary International Guvernörü Murat Çelik'e teşekkür plaketi verdi. Şenol Çavdar da Bakan Çubukçu'ya Fenerbahçe flaması takdim etti. Törenin ardından Bakan Çubukçu çağrı merkezini gezerek, engelli operatörlerle bir süre sohbet etti.

Engellilik konusunda merak edilen her konuda 7 gün 24 saat hizmet vermeyi hedefleyen çağrı merkezinde görev yapacak tüm operatörler engellilerden oluşacak. Bilgilendirme, koordinasyon, rehberlik ve bilgi standardizasyonu gibi hizmetler verecek çağrı merkezinde istihdamı düşünülen engelliler, 2 ay süreli engelli mevzuatı ağırlıklı bir eğitime tabi tutulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber