Diyanet suçlamadan rahatsız

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 27 Haziran 2007 19:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanı'nın "Teröre destek verenler arasında bazı muhtar ve imamlar var" açıklaması, Diyanet camiasında yankılandı.

Adının açıklanmasını istemeyen bir üst düzey yetkili Güneydoğu'da yapılan operasyonlarda yakalanan bazı kişilerin kendilerini "imam" olarak tanıttığını, ancak bu kişilerin kesinlikle diyanet görevlisi olmadığını söyledi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın "bir köyün muhtarı, bir köyün imamı köyde yaşıyor, gidip patlayıcı yerleştiriyorsa, terörle nasıl mücadele edeceksiniz? " sözleri Diyanet camiasında şok etkisi yaptı.

Samanyoluhaber'e göre, Diyanet yetkilileri bugüne dek kendilerine herhangi bir devlet kurumundan bu yönde bir bilginin ulaşmadığını ifade ettiler. Adlarının açıklanmasını istemeyen üst düzey diyanet yetkilileri geçtiğimiz günlerde yaşanan bir olaya dikkat çektiler.

Buna göre geçtiğimiz günlerde Hakkari Çukurca'da yola mayın döşedikleri gerekçesiyle 10 kişilik bir grup askerler tarafından gözaltına alınmış ve gruptakilerden bir kişi kendisini "imam" olarak tanıtmıştı. Bu bilginin hemen ardından teşkilat harekete geçti ve şahsın Diyanet İşleri tarafından görevlendirilmediği, herhangi resmi bir sıfatının da olmadığı ortaya çıkarıldı.

Öte yandan konuyla ilgili bir açıklama da Diyanet-sen Başkanı Ahmet Yıldız'dan geldi. Genelkurmay'ın açıklamalarındaki hassasiyetini bildiklerini belirten Yıldız "terörün ve teröristin karşısında olan bir kesimin böyle bir olaya adının karışması, bizi son derece üzmüştür. Bir din görevlisinin asla ve asla terörist olamayacağını düşünüyorum. Ve bu kişi yada kişilerin kimliğinin bir an önce açıklanmasını istiyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber