Polisle tartışan vatandaşın hali

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Haziran 2007 07:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kartal'da internet kafe işleten Onur ve Önder Çamoğlu kardeşler, gece 01.00'de dükkânlarına girdikleri için polis tarafından öldüresiye dövüldüklerini iddia ettiler. Olayı gören vatandaşlar da iddiayı doğrularken, Kartal Emniyet Müdürlüğü 'polise mukavemet' suçundan işlem yapıldığını bildirdi.

Karlıktepe Mahallesi'nde 26 Haziran'da yaşanan olayda iddialara göre işlettikleri internet kafeyi gece 00.35 civarında kapatan Onur Çamoğlu (29), evinin anahtarlarını unuttuğu için iki arkadaşıyla geri döndü. Vatandaşlar da, dükkâna hırsız girdiğini düşünerek polise haber verdi.

'Sahilde de dövdüler'

Çamoğlu, dükkânını tekrar kapatırken ihbarı öğrenince asılsız olduğunu polislere anlatmak için beklemeye başladı. Gelen ekiplere dükkân sahibi olduğunu belirten Çamoğlu, polis memurlarının dükkânı tekrar açmasını istemesi üzerine içeri girdi. Vergi levhasını gösteren Çamoğlu'na polis memurları, sert bir şekilde gece dükkâna giremeyeceğini söyledi. Polislerle tartışmaya giren Çamoğlu'nun anlatımına göre, daha sonra şunlar yaşandı: "Bir anda saldırıya uğradım, biber gazıyla beni etkisiz hale getirdiler. Bana ve Karakoç'a vurmaya başladılar. Ağabeyime haber verdim. Kelepçelenip dışarı çıkarıldım ve daha çok dövülmeye başladım. Ağabeyimi, Burak'ı ve beni farklı arabalara kelepçeleyerek koydular. Beni ve Burak'ı Kartal sahilinde ıssız bir noktaya götürüp dövmeye devam ettiler."

Çamoğlu'nu çevre sakinleri de doğrularken, aile polisler hakkında yasal yollara başvuracaklarını söyledi.

Bu arada, Kartal Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Onur Çamoğlu'nun, polis memurlarına direndiği ve arbede sırasında 2 polis memurunun darp edildiği belirtildi. Polise mukavemetten 3 kişinin gözaltına alındığı, polis memurlarının bu kişiler hakkında şikâyetçi oldukları kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber