Mahkumlara internet dersi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2007 18:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana E Tipi Kapalı ve Açık İnfaz Kurumunda yeni kurulan teknoloji sınıfında bilgisayar kullanımını öğrenmeye çalışan tutuklu ve hükümlüler, yakın bir zamanda internet ortamında ?sörf? yapabilecekler.

Adana E Tipi kapalı ve Açık İnfaz Kurumundan sorumlu Cumhuriyet Savcısı Hakan Uyar, değişen ve gelişen dünya şartlarında, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğünün desteğiyle tutuklu ve hükümlülerin topluma kazandırılması için birçok yenilikler yapıldığını ve projeler geliştirildiğini söyledi.

Bu kapsamda, Adana'da bulunan cezaevinde İngilizce, çini, boya, karo, fayans, el işi, halk oyunları, resim ve saz kursları düzenlendiğini belirten Uyar, son olarak bilgisayar kursları açıldığını ifade etti.

Kurslardan 1 yıl içinde yaklaşık bin tutuklu ve hükümlünün kendi isteğiyle yararlandığını belirten Uyar, ?Böylece, tutuklu ve hükümlülerin rehabilite edilerek dışarı çıktıklarında topluma kazandırılması anlamında önemli adım atıldı? dedi.

Uyar, şöyle devam etti:

?Adana İŞKUR Müdürlüğünün katkısıyla oluşturulan bilgisayar ve teknoloji sınıfında açılan bilgisayar kursu da diğer kurslar gibi hayli ilgi gördü. Bilgisayar kursları ile tüm tutuklu ve hükümlülerin bilgisayar kullanmayı öğrenmeleri sağlandıktan sonra, onlara internet hizmeti sunma konusunda da projemiz var. Bu konudaki alt yapıyı sağladıktan sonra Adalet Bakanlığının iziniyle, her mahkum için günde 1 saat internetten yararlanma imkanı sağlayacağız. Proje aşamasında olan bu hizmetle, tutuklu ve hükümlülere yönelik özgürlüklerin ucu biraz daha açılmış olacak. Tutuklu ve hükümlüler bu sayede internet ortamında sörf yapabilecekler.?

Uyar, cezaevlerini korkulan yer olmaktan çıkarıp, birer eğitim yuvası haline dönüştürme çabaları kapsamında, Adana Büyükşehir Belediyesinin katkısıyla da 5 bin kitap bulunan bir kütüphanenin hizmete girdiğini söyledi.

Burada en çok kitap okuyan tutuklu ve hükümlülerin ödüllendirildiğini anlatan Uyar, ?Suçluyu kazıyın altından insan çıkar?, ?Suçlu çocuk yok, suça itilmiş çocuk var? sloganıyla hareket ettiklerini ifade etti.

Bu tür çalışmaların sadece Adana değil, Türkiye genelindeki tüm cezaevlerinde uygulandığını belirten Uyar, ?Son yıllarda kanun değişiklikleri, iyileştirmeler ve bakış açısının değişmesiyle ceza evlerinde Avrupa standartlarına ulaşıldı. Hatta belki Avrupa standartlarının üzerinde olduğumuz bile söylenebilir? dedi.

Bir süre önce cezaevinde Sosyal Acil Yardım Odası kurduklarına işaret eden Uyar, şunları kaydetti:

?Bu yardım odasına sivil toplum kuruluşları ve bazı tekstil işletmelerinden sağlanan tekstil ürünleri ile ihtiyaç sahibi tutuklu ve hükümlülere giysi desteğinde bulunuluyor. Örneğin sigarayı bırakan 3 mahkuma bu sayede takım elbise, pantolon hırsızlığı iddiasıyla tutuklanan bir çocuğa da, yine bu yolla pantolon hediye edildi. Tüm bunlar, tutuklu ve hükümlülerin yaşama bağlanması ve topluma uyum sağlaması bakımından son derece sevindirici gelişmeler.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber