Hozat Belediye Başkanı serbest bırakıldı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 29 Haziran 2007 19:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gözaltına alınan Tunceli'nin Hozat Belediye Başkanı Cevdet Konak, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

26 Haziran Salı günü DTP'nin bağımsız milletvekili adayı Şerafettin Halis'in Tunceli'deki seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşma nedeniyle dün gözaltına alınan Hozat Belediye Başkanı Cevdet Konak, bugün Tunceli Cumhuriyet Savcılığı'ndaki ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Serbest bırakılmasının ardından Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla bir basın toplantısı düzenleyen Hozat Belediye Başkanı Cevdet Konak, uygulamanın anti demokratik olduğunu savundu.

Başkan Konak, "Dün saat 16.00'da Hozat Cumhuriyet Savcılığına gitmiştim. Gözaltına alındığımı ifade ettiler. Özellikle yapılanın doğru olmadığını, anti demokratik olduğunu ifade ettim kendilerine ve Tunceli Cumhuriyet Savcılığına giderek ifade vereceğimi söyledim. Fakat bizim bu düşüncemiz önemsenmedi; ciddiye alınmadık. Bizi güvenlik güçleri aldılar polis kontrolünde bugün saat üçe kadar Tunceli Emniyet Müdürlüğünde nezarethanede kaldık. Cumhuriyet savcılığındaki ifademiz sonucunda bizim tutukluluk halimiz kaldırıldı ve serbest bırakıldık" dedi.

Gözaltına alınma gerekçesini de anlatan Belediye Başkanı Konak, konuşmasında "Kuzeyli ve Güneyli Kürtler" ibaresini kullandığı için gözaltına alındığını dile getirdi.

Konak, "Düşüncelerimizi ifade ederken bugün Irak'ta yaşanan ve yoğunluklu olarak Kürt toplumunun yaşadığı Ortadoğu topraklarında son zamanlarda diplomatik alanlarda medyada dile gelen Güneyli Kürtler Kuzeyli Kürtler ve diğer azınlıklar konusunda bizler de var olan çelişkileri, sıkıntıları; o bölgede var olanlarıyla birlikte ülkemizde yaratmış olduğu olumsuz koşullarını tartışmak üzere bir belediye başkanı olarak ilimde Ortadoğu'da gelişen bu olaylardan dolayı ciddi bir şekilde etkilendiğimi düşünerek bu kavramları kullandım" diye konuştu.

Bu şekilde gözaltına alınmasını kınadığını belirten Hozat Belediye Başkanı Cevdet Konak, "Yapılan kesinlikle özel bir muamele gibi görünüyor bunu da bu kararı verenleri de kınıyorum" dedi.

Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil ise, uygulamayı anti demokratik olarak nitelendirdi. Abdil, "Biz, sayın belediye başkanımıza yönelik bu şekilde tutuklanarak gözaltına alınması ve bir gün nezarethanede tutulmasını anti demokratik bir uygulama olarak görüyoruz. Türkiye'nin demokratik yapısını güçlendirmeye çalışıyorken demokratik yapıya bir darbe olarak görüyoruz" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber