DP'den polise yetki ve maaş vaadi

Haber Giriş : 30 Haziran 2007 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DP İzmir 2. bölge milletvekili adayı Burhan Özfatura, AKP iktidarı döneminde şehirlerde yok olan huzur ve güveni yeniden sağlayacaklarını söyleyerek, "polisimizin yetkisini ve maaşını artıracağız" dedi.

DP'li Özfatura, Pınarbaşı'nda Pınarbaşı Polis Karakolu'nu ziyaret etti. Özfatura, AKP iktidarı döneminde yok olan şehirlerdeki güvenliğin yeniden sağlanacağını söyledi.

Suç ve suçluyla mücadelede polisin elinden alınan yetkilerin yeniden verileceğini bildiren Özfatura, "Polisimizin daha moralli ortamda çalışmasını sağlayacağız. Başta yetkileri ve maaşlarının artırılması olmak üzere her türlü desteği vereceğiz. Şehirlerde yeniden güvenliğin sağlanması sadece polisimizin imkanlarını artırmakla olmaz. Suçlulara da gereken cezayı vermekle olur. O yüzden hırsızlık, gasp, kapkaç, tecavüz, terör gibi suçlara en ağır cezaların verilmesi gerekir. Suçluları da öyle kolay salmayacaksın dışarıya" diye konuştu.

Emniyet Teşkilatı'nın araç gereç sıkıntılarının olduğunu ve İçişleri Bakanı'nın bu konuda iyi niyetli olmadığını düşündüğünü söyleyen Burhan Özfatura, sözlerini şöyle tamamladı: "Rahmetli Turgut Özal döneminde bir Polis Fonu oluşturduk. Yabancı sigara ithalatından aldığımız geliri, araç gereç ve diğer ihtiyaçlar için polis fonuna koyduk. O fonu yeniden canlandırmaktan yanayım. Halkın güvenlik sorunu çözmek için DP ne gerekiyorsa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber