GP'liler mitingine katılım olmayınca polisi suçladı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 30 Haziran 2007 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genç Parti Genel Başkan Yardımcısı Duran Dündaroğlu, Çorum'da bir çay bahçesinde düzenlediği mitinge katılım olmayınca suçu KPSS nedeniyle anonslara izin vermeyen polise attı. Çorum'da hayal kırıklığına uğradığını söyleyen Dündaroğlu, yüksek okul yakınında yaptığı konuşmasını KPSS'ye girenlerin şikayetine rağmen sürdürdü.

22 Temmuz seçimleri öncesi farklı bir miting içeriği belirleyen Genç Parti tarafından Rüya Çay Bahçesi'nde toplantı tarzında miting düzenlendi. Programa Genç Parti Genel Başkan Yardımcısı Duran Dündaroğlu ve partinin Çorum milletvekili adayları katıldı. Günler öncesinden duyurusu yapılan mitinge çoğunluğu çocuk yaklaşık 30 kişi katıldı. Daha büyük bir kalabalık beklediğini söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Dündaroğlu, hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

Polisin Genç Partililerin toplanmasına izin vermediğini iddia eden Dündaroğlu, tutumundan dolayı emniyeti kınadığını açıkladı. İlginin az olduğu toplantıda konuşan Dündaroğlu, parti programı, kuruluş amacı ve yapmak istedikleri projeler hakkında bilgi verdi. Konuşmasında sık sık Başbakan Erdoğan'ı eleştiren Duran Dündaroğlu, AK Parti, MHP ve CHP'yi Genç Parti'nin projelerini çalmakla suçladı. 23 Temmuz'da iktidara geleceklerini savunan Dündaroğlu, "Korkunun ecele faydası yok. İktidara geleceğiz ve analar ne Mustafa Kemal'ler doğurmuş görecekler" diye konuştu.

Çorum Meslek Yüksek Okulu karşısındaki çay bahçesinde konuşma yapan Duran Dündaroğlu'na, KPSS'nin öğleden sonraki oturumuna girenlerin rahatsız olduğu ve polise çok sayıda ihbar geldiği söylendi. Dündaroğlu, sınavın 13.00'de bittiğini iddia ederek konuşmasını sürdürdü. Yaklaşık bir saat partililere seslenen Dündaroğlu, programın ardından Çorum'dan ayrıldı.

Bu arada emniyet yetkilileri, KPSS nedeniyle il genelinde bazı kararlar alındığını bildirdiler. Yetkililer, sabah ve öğle olmak üzere iki oturum halinde yapılan sınav nedeniyle düğün ve siyasi parti konvoylarına izin verilmediğini açıkladılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber