Sahte doktorlar yaşlı adamı dolandırdı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2007 07:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaşlı bir adam, sahte doktorlar tarafından dolandırıldı.

Edinilen bilgiye göre, 78 yaşındaki Bağ-Kur emeklisi Nazmi Mutlu, Hamidiye Mahallesi'ndeki evlerinde önceki gün eşi Esma Mutlu ile oturdukları sırada, evlerine gelen 30-35 yaşlarındaki bir kişinin, İnegöl Devlet Hastanesi'nden geldiğini, sağlık raporu, kimlik ve sağlık karnelerinin olup olmadığını sorduğunu, kendilerinin de gelen kişiye istediği evrakları gösterdiklerini söyledi. Nazmi Mutlu, "Gelen kişi 'Artık Avrupa Birliği'ne giriyoruz, hastaneye gitmenize gerek yok. Pazartesi günü bir doktor ile bir

hemşire evinize gelerek muayene edecekler' dedi. Bunun için kendisine 150 YTL para vermemiz gerektiğini, verdiğimiz parayı doktorun vereceği fatura ile bankadan geri alabileceğimizi söyledi. Ben de 100 YTL param olduğunu söyledim. Bir yere telefon açıp, ardından 'Tamam, 100 YTL'yi ver, kalan parayı doktor geldiğinde verirsiniz' dedi. Ben de parayı verdim. Bir şeyler yazan genç daha sonra, içerisinde bir kişi daha bulunan beyaz renkli bir otomobile binerek gitti" dedi.

Şahsın evden ayrılmasının ardından dışarı çıktığını ve durumu yakınlarına anlattığını kaydeden yaşlı adam, "Durumu birkaç kişiye anlattım. Dolandırıldığımı ve hemen karakola gitmem gerektiğini söylediler. Ben de böyle bir uygulamanın olup olmadığını öğrenmek için hastaneye geldim. Hastane yetkilileri böyle bir uygulamalarının olmadığını söyleyince dolandırıldığımızı anladım. Ardından karakola giderek şikayetçi oldum. En azından ben yandım, başkası yanmasın" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber