Emekliden Başbakana zam mektubu: Seyyanen zam istiyoruz

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 01 Temmuz 2007 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'a bir mektup yazan Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Kazım Ergün, ?Kamu işçisine 140 YTL zam yaptınız. Biz de seyyanen zam isteriz? dedi

BÜYÜK Önder Atatürk'ün emekliye ayrıldığı tarih olması sebebiyle her yıl 30 Haziran Emekliler Günü, takip eden hafta da Emekliler Haftası olarak kutlanırken, emeklinin isyanı dinmiyor. Hükümet ise seçim öncesi kesenin ağzını açtı. AKP, seçim öncesinde 320 bin kamu işçisine 140 YTL seyyanen zam verdi. Hükümet ile işçiler toplu sözleşme görüşmelerinin dördüncü turunda anlaştı. Kuraklık nedeniyle çiftçinin borçları ertelendi. Sırada ise memur ve emekli var.

İşçiye yapılan seyyanen zammın ardından memur ve işçi emeklisi de hükümetten zam talebinde bulundu. Memur, 300 YTL zam isterken, emekliler de seyyanen zam isteklerini bir mektupla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletti.

?Adaletsizlik giderilsin'

İşçiye verilen seyyanen zamdan sonra harekete geçen Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Kazım Ergün, Başbakan'a mektup yazdı. Ergün, Başbakan'a gönderdiği mektupta, ?İşçiye var da, bize yok mu? Biz de seyyanen zam isteriz? diye dert yandı. Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Kazım Ergün, Başbakan'a gönderdiği mektupta şöyle dedi: ?Altı aylık ücret zamlarımız, her ne kadar 2007 yılı bütçe planlarında yer almış olsa da, kamuda yapılan toplu sözleşmeler örneğinde görüldüğü gibi emeklilerimizin de beklentisi yüzdeli artışlar değil, seyyanen zam uygulamasıdır. Zatıalinizden talebimiz, bu adaletsizliği ortadan kaldıracak biçimde; işçi emeklisi, dul ve yetimlerimiz ile Bağ-Kur emeklisi dul ve yetimlerimize ve hatta memur emeklilerimize kendi içlerindeki ücret adaletsizliğini de ortadan kaldıracak biçimde, seyyanen zam uygulamasına gidilmesidir.?

8 milyon emekli

Emekli, dul ve yetimlerin sayısının 8 milyonu bulduğunu hatırlatan Ergün, emeklililerin hükümetten gelecek müjdeli haberi beklediğini ifade etti. Emeklilerin dikkatle gelişmeleri takip ettiğini yazan Ergün, şöyle dedi: ?2003 yılı ocak ayında; en düşük memur emeklisi aylığı ile en düşük işçi emeklisi aylığı arasındaki fark 63 YTL'ye inmiş iken, geçen zaman içerisinde yüzdeli zamların etkisiyle bu fark yeniden artmış ve bugün için 151 YTL'ye ulaşmıştır. Görüldüğü gibi, seyyanen zamla 2003 yılı başında yakalanan adaletli yaklaşım ortamı, ardından gelen yüzdeli artışlarla, yerini adil olmayan bir paylaşıma bırakmıştır. Sizden talebimiz, bu adaletsizliğin ortadan kaldırılmasıdır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber