Derviş CHP'ye oy verecek mi?

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 02 Temmuz 2007 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Deniz Baykal Cenevre'de karşılaştığı Kemal Derviş'ten Türkiye'ye gelip oy kullanmasını istedi. Ardından da espriyi patlattı

CHP lideri Deniz Baykal ile eski CHP milletvekili, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Başkanı Kemal Derviş, Cenevre'de Sosyalist Enternasyonal toplantısında karşılaştı. Yaklaşık bir saat konuşan Baykal ile Derviş arasında ?oy verme? sohbeti de yaşandı. Derviş, VATAN'a, CHP'nin seçimlerde oyunu artıracağını söyledi.

?Oy vermeye gel'

VATAN'ın tanıklık ettiği Baykal-Derviş sohbetinde CHP lideri, Derviş'i 22 Temmuz'da oy vermeye çağırdı. Sosyalist Enternasyonal toplantısına katılan Baykal, toplantının son bölümünde karşısında Kemal Derviş'i görünce hem şaşırdı hem sevindi. Derviş ile uzun süre sohbet eden Baykal, Derviş'e, 22 Temmuz'da oy vermeye gelip gelmeyeceğini sordu. Baykal ile Derviş arasında bu konuda geçen esprili diyalog şöyle gerçekleşti:

Baykal: Oy vermeye geleceksin değil mi?

Derviş: Tam olarak bilemiyorum. Ama gelmem çok zor görünüyor. O tarihte çok yoğun toplantılarım var.

Baykal: Mutlaka gel. Bu çok önemli. Bir oy bir oydur.

Derviş: 10 Temmuz'da İstanbul'da olacağım. O zaman gümrükte oy verebilir miyim?

Baykal: İstanbul'da kaydın var mı?

Derviş: Sarıyer'de kayıtlı görünüyorum.

Baykal: O zaman gümrükte oy veremezsin. Sen 22 Temmuz'da gel ve oyunu kullan.

Derviş: Söz veremem

Baykal: Gerçi ?Oy ver? diye sana ısrar edip etmemeyi iyi düşünmek lazım. Kime oy vereceğin belli olmaz senin. (Kahkahalar)

Derviş: Benim oyumun rengi bellidir, merak etme sen.

?CHP oyunu artırır'

Derviş, VATAN'ın, ?Seçim sonuçları sizce nasıl olur?? sorusuna yanıt vermekten çekindi. ?Şu anda uluslararası bir görevdeyim. Seçime ilişkin şu sonuç çıkar demem yanlış olur? diyen Derviş, ?Ama gördüğüm kadarıyla CHP oyunu artırır. Geçen seçimlerde aldığı oyun çok üstünde oy alır? dedi.

?Anlaşma var, imzayı Babacan attı'

Baykal, hükümetin Kuzey Irak'a müdahale edilmemesi konusunda ABD ile yaptığı anlaşmayla ilgili iddialarında ısrarlı. Babacan tarafından Dubai'de imzalanan anlaşmanın resmi olmayan Türkçe çevirisini basına gösteren Baykal, anlaşmanın CHP'nin baskısı sonucu Nisan 2004'te iptal edildiğini savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber