Ağar, personel alımını bölgesele indirecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2007 07:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mehmet Ağar, partisince Mardin'in Cumhuriyet Meydanında düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, bir kez daha 'Dağa çıkmayın' mesajı verdi, vaadlerini sıraladı.

Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar, ''Çocuklarımız dağda, kırda, bayırda macera aramasınlar. Onlara parlak gelecek sunalım'' dedi. Ağar, partisince Mardin'in Cumhuriyet Meydanında düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, meydanda ''Çiftçiyiz, anamızla buradayız'' şeklinde bir pankartın da yer aldığını belirterek, ''Bu seçimde herkes anasını, babasını, bacısını alarak sandığa gidecek'' dedi.

Bu topraklarda insanların bin yıldır birlikte yaşadığını ifade eden Ağar, ''Bu ülkenin her çocuğu, Allah'ın verdiği ömürle yaşasın, silah, terör, ateş olmasın'' dedi. Ağar, Türkiye'de herkesin, çocuğunu askere, okumaya, iş bulmaya huzur içinde göndermesini sağlayacak bir siyasete ihtiyaç duyulduğunu belirterek, siyasetin çözüm işi olduğunu söyledi. Ağar, ''Çocuklarımız dağda, kırda, bayırda macera aramasınlar. İşleriyle güçleriyle meşgul olsunlar. Onlara parlak gelecek sunalım'' diye konuştu.

Bu ülkenin huzura, güvene, adım adım kardeşliğe doğru nasıl taşındığını DP iktidarında herkesin göreceğini savunan Ağar, Habur sınır kapısından geçmemiş insanların bugün parti genel başkanlığı yaptığını, Habur'da meydana gelen kuyrukların kendi iktidarları döneminde olmayacağını dile getirdi.

''KAMU PERSONELİ SINAVI MERKEZİ DEĞİL, BÖLGESEL YAPILACAK''

Ağar, çiftçiye bereketi Allah'ın verdiğini, ancak bunu iktidarın aldığını öne sürerek, GAP bölgesinin tamamının sulama alanı içerisine alınması gerektiğini söyledi. Çiftçiye rekabet edebilecekleri ucuzlukta mazot, gübre, ilaç sağlayacaklarını dile getiren Ağar, çiftçinin borçlarını yeniden yapılandıracaklarını kaydetti. Ağar, ''Bazı münafıklar DP'nin baraj sorunu mu var diyorlar? Evet, bizim Ilısu Barajı sorunumuz var'' dedi. DP Lideri Ağar, ''İktidarlarında kamu personel sınavının merkezi değil, her ile göre bölgesel yapılacağını'' bildirdi.

''Hükümetin 'başörtüsü' diye meydan meydan gezdiğini, ancak bugün vazgeçtiğini'' ileri süren Ağar, şunları söyledi: ''(Getirin 3-4 tane aday, uzlaşmayla seçebilirsiniz) dedim. Başbakan, strateji geliştirmiş, (Cumhurbaşkanı seçiminde bizi mağdur ettiler). Mağdur olan milletin işsizi, yoksulu, mağduru... İsteseydi, 365 milletvekiliyle gül gibi cumhurbaşkanını seçerdi. Ama seçtirmek istemedi. Hesabı başkaydı. Hem parti içindeki rakiplerini hafifletti, hem de mağduriyet kisvesinin arkasına sığınıp, bunun üzerinden siyaset yapıyor.''

''AKP dış politikasını öyle bir endeksledi ki, ABD bile bundan rahatsız olur hale geldi'' diyen Ağar, Türkiye'nin sınırlarının ötesinde de barışı tesis etmesi gerektiğini, bunu gerçekleştirecek gücün ABD değil, Türkiye olduğunu söyledi. Mehmet Ağar, ''Türkiye'nin hiçbir yerinde çatışma alanı bırakmayacağız'' diye konuştu. Milletin, dininin sahibi olduğunu ifade eden Ağar, birilerinin de cumhuriyet muhafızlığına soyunduğunu, milleti bu değerler üzerinden kavga ettirerek, iki kutuplu bir siyaset yaratılmak istendiğini ileri sürdü. Ağar, ''Millet, sizin kavganızdan artık bıktı'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber