Hava yeniden ısınıyor: Sıcaklık 2 ila 4 derece artacak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Temmuz 2007 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji, Türkiye'de yurt genelinde hava sıcaklığınin 2 ila 4 derece artacağını bildirdi.

Yurt genelinde geçen hafta etkili olan aşırı sıcaklar etkisini yitirdi. Özellikle hafta sonu sıcaklıklar yurt genelinde 6 ile 8 derece azaldı. Ancak tahminlere göre, bu hafta ortasına kadar yurt genelinde hava sıcaklıkları 2 ile 4 derece artarak mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Sıcaklıklar bugün iç ve batı bölgelerde, çarşamba ve perşembe yurdun iç ve doğu kesimlerinde artacak. Kuzey kesimlerinde de sıcaklığın azalacağı tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu kesimlerinde de hafta sonuna kadar kısa süreli sağanak yağışlar görülecek.

Yurdun diğer kesimlerinin hafta sonuna kadar yağışsız, açık ve az bulutlu geçmesi bekleniyor.

İstanbul'a yağış bekleniyor

Hafta boyunca tatil yörelerinde yağış tahmin edilmiyor, sıcaklık değerleri mevsim normallerinin biraz üzerinde olacak. Örneğin Antalya'da ortalama en yüksek mevsim sıcaklığı 34 derece iken, bu hafta sıcaklığın 38 dereceye kadar çıkması bekleniyor. İzmir'de de temmuz ortalaması en yüksek 33 dereceyken, bu hafta 36 dereceye kadar çıkacak.

İstanbul'da sıcaklık cuma gününe kadar az bulutlu, 32 ila 34 derece arasında olacak. Sıcaklık cuma 31 derece olacak ancak gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber