İbrahim Kalın: Keyfi olarak kimse içeriye atılmıyor

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: "Keyfi olarak kimse içeriye atılmıyor"

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Şubat 2019 19:50, Son Güncelleme : 04 Şubat 2019 20:15
İbrahim Kalın: Keyfi olarak kimse içeriye atılmıyor

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Darbeden bu kadar zaman sonra hala FETÖ terör örgütüne mensup kişilerin ortaya çıkması, zanlıların yargı sürecine intikal ettirmesi bu tehdidin hala devam ettiğini gösteriyor.İ kinci önemli husus da bu konu Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir hukuk devleti olduğunu teyit eden bir konudur. Yani bazılarının iddia ettiği gibi kanıtsız bir şekilde keyfi olarak kimse içeriye atılmıyor, kimse işinden ihraç edilmiyor" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sonrasında kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına cevap verdi. Basında çıkan güvenle bilgi ile ilgili ABD ile bir anlaşmaya varıldığı haberlerinin doğru olmadığını belirten Kalın, "Bir oldu-bitti ile burayı PYD-YPG'yi koruyan bir tampon bölge haline getirme yaklaşımlarını kesin olarak reddediyoruz. Burası güvenli bölge olacaktır. Şu veya bu terör örgütünü korumak için kurulacak bir tampon bölge olmayacaktır. Türkiye buna asla müsaade etmez" diye konuştu.

"Bu bölgeye uluslararası bir güç konuşlandırılsın, Türkler olmasın" gibi bir takım fikirlerin ortaya atıldığını söyleyen Kalın, "Açıkçası Sayın Trump'un ortaya koyduğu iradeden sonra ilgili birimlerin bu konuyu sürekli bulandırması bizi düşündürüyor. Hangi amaçlarla bu açıklamaları yaptıklarını, bu tür planlar üzerinde çalıştıklarını anlamakta zorlanıyoruz" şeklinde konuştu.

"Bu tehdidin hala devam ettiğini gösteriyor"

FETÖ mücadelede Ankara Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü operasyon çerçevesinde 11 F-16 pilotunun gözaltına alınmasına ilişkin sorulan soruya cevap veren Kalın, "Darbeden bu kadar zaman sonra hala FETÖ terör örgütüne mensup kişilerin ortaya çıkması, zanlıların yargı sürecine intikal ettirmesi bu tehdidin hala devam ettiğini gösteriyor. İkinci önemli husus da bu konu Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir hukuk devleti olduğunu teyit eden bir konudur. Yani bazılarının iddia ettiği gibi kanıtsız bir şekilde keyfi olarak kimse içeriye atılmıyor, kimse işinden ihraç edilmiyor. Bu kişilerle ilgili soruşturma bugüne kadar devam etti, bugün tekemmül ettirildiği için bu karar bugün alındı. Bundan sonra da benzer şeyler olabilir" açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber