Çiçek: 3-4 aydır niye terörü tekrar hortlattılar?

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2007 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- ADALET ESKİ BAKANI ÇİÇEK'TEN TERÖRLE İLGİLİ ÇARPICI AÇIKLAMALAR

- HÜKÜMETİN TERÖRLE MÜCADELE POLİTİKASINI ELEŞTİREN MUHALEFETE SERT ÇIKAN CEMİL ÇİÇEK:

- "KENDİ HÜKÜMETLERİ DÖNEMİNDE SABAH NAMAZINA GİDİLEMEZDİ, MAHALLEDEN MAHALLEYE GİDİLEMEZ, HER GÜN 20-30 ADAM ÖLDÜRÜLÜRDÜ"

- "TÜRKİYE'DE 4 AYDIR HORTLATILAN TERÖRÜN ARKASINDA 20 ÜLKE VAR"

- "TÜRKİYE'DE 38 TANE TERÖR ÖRGÜTÜ, 38 TANE MAŞA VAR"

- "DOST BİLDİĞİMİZ, ZAMAN ZAMAN TARİHİ BİRLİKTE PAYLAŞTIĞIMIZ ÜLKELER DE TERÖRÜN ARKASINDA"

- "BÜYÜK DEVLETLER KENDİSİ ATEŞİ KAVRAYACAĞINA MAŞA KULLANIYOR"

DEVLET ARIK

ANKARA (İHA) - Adalet eski Bakanı Cemil Çiçek, son dönemde artan terör olaylarını Türkiye'nin güçlü bir ülke haline gelmesine bağlayarak, "3-4 aydır niye terörü tekrar hortlattılar? Çünkü dünyanın her tarafında terör örgütleri, uluslararası güçlerin ve büyük devletin maşasıdır. Büyük devlet kendisi ateşi kavrayacağına maşa kullanır. Şu an Türkiye'de 38 tane terör örgütü var, 38 tane maşa var. Bunun arkasında dost bildiğimiz, zaman zaman tarihi birlikte paylaştığımız ülkeler de birlikte olmak üzere 20'den

fazla devlet vardır" dedi. Çiçek, hükümetin terörle mücadele politikasını eleştiren muhalefete de, "Kendi hükümetleri döneminde sabah namazına gidilemezdi. Mahalleden mahalleye gidilemezdi. Her gün 20-30 adam öldürülürdü" diye cevap verdi.

AK Parti'nin Ankara milletvekili adayı Cemil Çiçek, seçim çalışmaları çerçevesinde Etimesgut'ta partisinin seçim bürosunun açılışına katıldı. Burada partililere seslenen Çiçek, son dönemde yaşanan terör olaylarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AK Parti'nin milletten bir dönem daha destek istediğini dile getiren Çiçek, 22 Temmuz seçimlerinin bugüne kadarki seçimlerden daha önemli olduğunu söyledi. Türkiye'nin artık kaybedecek zamanının olmadığını ifade eden Çiçek, "Türkiye bu coğrafyada güçsüz

olarak yaşayamaz. Güçsüzlüğün sonu felakettir. Biz burayı ebedi vatan tutmuşuz. Türkiye Cumhuriyeti ebedi devletimizdir. Ay-yıldızlı bayrağımız hem bu dünyada hem cenneti alada bayrağımızdır. Biz buna inanıyoruz" diye konuştu.

Son dönemde artan terör olaylarını Türkiye'nin güçlü bir ülke haline gelmesine bağlayan Çiçek, Türkiye'nin güçlü olmaya mecbur olduğunu kaydetti. "Sırtımızı döndüğümüz anda nasıl hançerlendiğimizi tarihten biliriz" diyen Çiçek, son dönemde tırmanışa geçen terörle ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:

"Yeri gelmişken söyleyeceğim. Türkiye ne zaman biraz belini doğrultsa, azıcık bir iş yapar hale gelse, bu mutlaka birilerinin hesabını bozar, birilerinin dengesini bozar, birilerinin kafasını karıştırır. Türkiye şimdi büyümeye başladı. Tekrar PKK belasını ülkenin başına musallat etmeye başladılar. Son 3-4 aydır terör niye artıyor? Oturup bir bakın. 4 aydır niye terörü tekrar hortlattılar? Çünkü dünyanın her tarafında terör örgütleri uluslararası güçlerin ve büyük devletin maşasıdır. Büyük devlet kendisi

ateşi kavrayacağına maşa kullanır. Şu an Türkiye'de 38 tane terör örgütü var, 38 tane maşa var. Bunun arkasında açıkça ifade ediyorum ki, dost bildiğimiz, zaman zaman tarihi birlikte paylaştığımız ülkeler de birlikte olmak üzere 20'den fazla devlet vardır. Maalesef birçok insanın yüreğini yakan, millet olarak yüreğimizi yakan bir kısım hainlerin Türkiye'de eylem yapmasının arkasında 20'den fazla devlet vardır. Yoksa Türkiye Cumhuriyeti devletinin uğraştığı filanca yerde 30 tane, 300 tane, 3 bin tane adamdan

ibaret değildir. Bunu herkesin bilmesi lazım. Bunu bilsin ki birbirimizi doğru anlayalım."

Muhalefetin bu konudaki eleştirilerine de cevap veren Çiçek, televizyonlarda özellikle genel başkan düzeyinde yapılan konuşmaları izlediğini belirterek, "Vallahi billahi doğruyu söylemiyorlar. Kendileri de hükümet oldular hatırlar mısınız? 1980 öncesi bir ilçeden diğer ilçeye, bir şehirden diğerine gitme şansı yoktu. Akşam kahvelerde kimse kalmazdı. Mahalleden mahalleye gidilemezdi. Hatta yatsı namazında cemaat ya azalırdı ya da hiç yoktu. Sabah namazına gidilmezdi. Her gün 20-30 adam öldürülürdü.

Devletin gemileri, kültür sarayları yakıldı. Şimdi o dönemin siyasi aktörleri AK Parti karşısında birleştiler, bir araya geldiler. Vallahi hepsi birleşse hiç yazar. Çünkü bunların tamamını toplasanız bir AK Parti yapmaz" şeklinde konuştu.

İsim vermeden MHP'yi de eleştiren Çiçek, "Barajı aşar mı aşmaz mı. Ya aşsan ne olacak aşmasan ne olacak. Türkiye yüzde 10'luk partilerle idare edilemeyecek kadar büyümüştür. Yüzde 10'luk hükümetlerle idare edilemeyecek kadar dışarıda, çevresinde bir sürü sıkıntısı vardır" değerlendirmesini yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber