Sağlık Bakanlığından 'Görevde Yükselme Sınav Sonuçları'na başvuru hakkında Genelge

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Temmuz 2007 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Personel Genel Müdürlüğü
Sayı: B.l O.O.PER.O.OO.OO.OO/

Konu: Görevde Yükselme Sınav Sonuçları

?????????? VALİLİĞİNE
(İl Sağlık Müdürlüğü)

Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı ile döner sermaye teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanuna tabi olarak görev yapan personelden ihtiyaç duyulan kadro unvanlarına atama yapılması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından 12 Mayıs 2007 tarihinde Görevde Yükselme Sınavı yapılmıştır.

Görevde Yükselme Sınav sonuçları 11 Haziran 2007 tarihinde yayınlanmış, sınava katılan adayların itirazları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından değerlendirilmiştir. Yapılan değerlendirme sonucunda aday puanlarında her hangi bir değişiklik olmadığı 27.06.2007 tarihli yazı ile Bakanlığımıza bildirilmiştir.

Adayların sınavda almış oldukları puanlara göre başarı listeleri oluşturularak Bakanlığımızın http://personel.sagIik.gov.tr internet adresinde yayımlanmıştır. Başarı notu aynı olan adayların sıralaması Bakanlığımız Görevde Yükselme Yönetmeliği ekinde yer alan ve adayın Görevde Yükselme Eğitimine alınmasına esas olan EK-1 değerlendirme formuna göre hesaplanan puan esas alınmıştır. Bunun eşitliği halinde ise sıralama, sırasına göre hizmet süresi fazla ve son sicil notu yüksek olan personel tercih edilerek yapılmıştır.
Sınavda başarılı olanlardan puan durumu ve tercihlerine göre Bakanlık taşra teşkilatında boş bulunan ve Görevde Yükselme Eğitimi duyurusu ekinde ilan edilen münhal kadrolardan şef unvanında 267, memur unvanında 282, ve şoför unvanında 267 kişi tercih yapacak, ambar memuru unvanında başarılı aday sayısı boş kadro sayısından az olduğundan başarılı olan adayların tamamı tercih yapabilecektir.

Sınavda başarılı olan ve tercih yapmaya hak kazanan adaylar tercih listesinde yer alan münhal kadrolardan en fazla 5 (beş) tercih yapabileceklerdir.

Adaylar tercihlerini Bakanlığımız Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden 03- 19 Temmuz 2007 tarihleri arasında yapacaklar, tercih listelerini kesinleştirdikten sonra çıktılarını imzalayarak çalıştıkları birim amirine onaylattıktan sonra en geç 24 Temmuz 2007 tarihinde saat 18.00' da Sağlık Bakanlığı Gelen Evrak Şube Müdürlüğünde olacak şekilde APS veya kargo ile "Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Kura ve Toplu İşlemler Şube Müdürlüğü Mithatpaşa Caddesi No: 3 SIHHİYE/ ANKARA" adresine göndereceklerdir. Elden evrak teslimi kabul edilmeyecektir. Belirtilen tarih ve saatten sonra gelen belgeler işleme konulmayacak ve posta veya kargo da meydana gelecek gecikmelerden Bakanlığımız sorumlu olmayacaktır. .

Adayların yerleştirme işlemleri 03 Ağustos 2007 tarihinde noter tarafından daha sonra ilan edilecek yer ve saatte yapılacaktır.

Müracaatlarda kişi beyanı esas alındığından sınavda başarılı olanlardan, atanma şartlarını taşımadıkları sonradan anlaşılanlar ile atama yapılıncaya kadarki dönemde atanma şartlarını kaybedenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacak, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.

Atamaları yapılanlardan süresi içerisinde göreve başlamayanlar ile atanma isteminden vazgeçenlerin atamaları iptal edilecek ve aynı kadrolara tekrar atamaları yapılmayacaktır. Bu durumda olanlar aynı unvan için açılan ilk görevde yükselme sınavına başvuramayacaklardır.

Ataması yapılanlara, tebliğ edilmek üzere gönderilen atama onaylarının, idareye intikal ettiği tarihten itibaren en geç 15 gün içinde ilgililerine tebliğ edilmesi zorunludur.

Yasal mazereti olanlar dışında ataması yapılan personel atama tarihinden itibaren 1 (bir) yıl süre ile başka bir kadroya atanma ve nakil başvurusunda bulunamayacaktır.

Görevde Yükselme Sınavını kazanan personelden hizmet süresi bakımından ilan edilen kadroya atanabilecek durumda olanların ataması Yönetmeliğinin 10 ncu maddesinde belirtilen süre zarfında yapılacaktır. Mükteseplerine uygun kadro derecesi bulunamaması halinde 657 sayılı Kanunun 45 inci maddesine göre ve münhal bulunan diğer kadro derecelerine atamaları yapılacaktır. Bu şekilde de atama imkanı olmayanlar ise hakları saklı kalmak kaydıyla durumlarına uygun kadro ihdası yapıldıktan sonra atamaları gerçekleştirilecektir.

Sınav sonuçları bir sonraki sınava kadar geçerli olup bu süre içerisinde sınavı kazanan ve ataması yapılanlardan süresi içerisinde görevine başlamayanların veya atanmaktan feragat edenlerin yerine, başarı sırası dikkate alınmak ve müteakip sınavdan önce olmak kaydıyla en az 70 puan alan adaylar arasından atama yapılabilecektir.

Sınav sonuçlarına göre yerleştirilenler aynı unvanda yerleştirilmiş olmaları ve atamaları yapılmamış olması kaydıyla karşılıklı olarak yer değiştirme (becayiş) yapabileceklerdir.

657 sayılı kanun ile 4688 sayılı kanunun ilgili hükümlerine göre aylıksız izinde olan adayların müracaatları kabul edildiğinden bu personelin diğer personel için belirlenen müracaat ve yerleştirme takvimine uymaları gerekmektedir. Aylıksız izinde olanların atamaları ise ancak göreve başladıkları tarihten sonra yapılacaktır. Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı tarihinden sonra görevden uzaklaştırılanların görevlerine iade edilinceye kadar atamaları yapılmayacaktır.

Keyfiyetin İl Sağlık Müdürlüklerince bağlı birimlerdeki ilgili personele, Merkez Teşkilatı birimlerince de kendi personeline duyurulması hususunda bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim.

Kura Başvurusunu Yapmak İçin Tıklayınız..>>>

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber