2,5 ayda 2. facia

İstanbul Çekmeköy'de düşen UH-1 tipi helikopterde 4 asker şehit oldu. Havada motor arızası yaşayan helikopter bir sitenin bahçesine inmeye çalıştı. Hızla alçalan helikopter, yere çarparak alev aldı. Enkazdan çıkartılarak hastaneye kaldırılan 4 asker kurtarılamayarak şehit düştü. 26 Kasım 2018'de yine UH-1 tipi bir askeri helikopter, kaza yerine 1,5 km. uzaklıkta Sancaktepe'de düşmüş, olayda 5 asker şehit olmuştu

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 12 Şubat 2019 06:20, Son Güncelleme : 12 Şubat 2019 07:19
2,5 ayda 2. facia

İstanbul'un Çekmeköy ilçesinde zorunlu iniş yapan bir askeri helikopter site bahçesine düştü. Düşer düşmez alev alan helikopterde 4 asker şehit düştü. Şehit askerlerden birisinin Astsubay Kıdemli Çavuş Yakup Avşar olduğu öğrenildi. Helikopter, yerleşimin yoğun olduğu bir bölgeye düşmesine pilotların kendi canlarını hiçe sayarak boş alana inmeye çalışması sivil kayıpları engelledi. Samandıra'daki 4. Kara Havacılık Alayından kalktığı öğrenilen UH-1 tipi helikopterlerden bir diğeri, 26 Kasım 2018'de olay yerine 1,5 km. mesafede düşmüş, kazada 5 asker şehit olmuştu.

DÜŞEREK ALEV ALDI
Görgü tanıkları ve kamera kayıtlarına göre 500 metre kadar yükseklikteyken motorundan dumanlar çıkmaya başlayan helikopterin pilotları, hızla alçalarak inecek yer aradı. İnmeye çalıştığı sitenin bahçesine hızla düşen helikopter, çarpmanın etkisiyle alev aldı. Kaza mahalline 2 dakika içinde ulaşan itfaiye ve sağlık ekipleri, askeri personeli enkazdan çıkartarak hastaneye sevk etti. Yaralı 4 asker tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.


İNCELEME BAŞLATILDI

Olaya ilişkin İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında olayla ilgili 1 başsavcı vekili ve 2 cumhuriyet savcısı görevlendirildi. Milli Savunma Bakanlığınca da (MSB), 4 askerin şehit olduğu helikopter kazasıyla ilgili inceleme başlatıldı. TBMM Başkanı Binali Yıldırım, 4 askerin şehit olması nedeniyle, "Aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum" dedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "İstanbul'da düşen askeri helikopterde şehit olan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun" dedi.
37 dakika uçuş yaptı

Çekmeköy'de saat 18:51'de düşen UH-1 tipi helikopter, Samandra'ya geri dönecekti. Helikopterin saat 18:17'de "ilim02" çağrı adı ile kalkış yaptığı öğrenildi. Askeri helikopterin düşme anı, bir vatandaş tarafından görüntülendi. 4 askerin şehit olduğu helikopter kazasının hemen öncesindeki görüntülerde gökyüzünde hareket halindeki helikopterin birden irtifa kaybederek yere doğru hızla ilerlediği görülüyor. Yaşananları görüntüleyen vatandaşın panik anındaki sesleri de yer alıyor.

Havada yanmaya başladı

Helikopterin havada yanmaya başladığını söyleyen görgü tanıklarından Erdal Balcı, "Havada yanmaya başladı, ben dumanı gördüm, ateş gibi bir şey de gördüm. Çok yüksekteydi ve yalpalamaya başladı. Askerler tur atıyordu havada. Kuyruk kısmı aşağıdaydı. Sonra hızlı bir şekilde bu tarafa geldi." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber