YSK adıyla parti teşkilatlarını dolandırdılar

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2007 19:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da bir firma tarafından PTT Ankara Kızılay Şubesi aracılığıyla, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) adı kullanılarak siyasi partilerin teşkilatlarına 30 YTL ödemeli olarak kitapçıklar gönderildi.

Üzerinde "YSÇK Seçim İşleri Merkezi PK 47 Bakanlıklar/Ankara" yazan zarfın YSK'dan geldiğini zannederek alan partiler, zarfı açtıklarında şoke oldu. Samsun'da zarfı alan AK Parti İl Başkanlığı ile İşçi Partisi İl Başkanlığı, dolandırıldıklarını iddia ederek, savcılığa şikayette bulunacaklarını belirttiler.

Ankara'daki bir firmanın 'YSK' mührünü intiba eden 'YSÇK' yazılı mührü kullanarak PTT aracılığıyla Türkiye'deki bütün partilerin il, ilçe ve belde teşkilatlarına 50.000'er adet olmak üzere 30 YTL ödemeli zarf gönderdiği öğrenildi. Birçok parti teşkilatının YSK'dan geldiğini zannederek 30 YTL ödeyip aldığı zarfların içinden 'Siyasi Partiler Seçim Rehberi' adlı 6 adet kitapçık ve kitapçıkların içinde YSK'nın tavsiye etmeyeceği sakıncalı bilgilerin yer aldığı ifade edildi.

Yaklaşık 10 gün önce kendilerine postacı vasıtası YSK mührü taklitli bir zarf geldiğini ve 30 YTL karşılığında zarfı aldıklarını belirten AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi ve Seçim Koordinasyon Merkezi Başkan Yardımcısı Dilaver Atlı,

"YSÇK tarafından zarfla beraber teşkilatlara gönderilen evraklar, YSK'dan geliyor algılanarak teslim alındı. 30 YTL karşılığında aldığımız evrakların kayda değer olmadığını gördük. Hızla bütün ilçe, belde ve mahalle teşkilatlarına haber vererek almamalarını istedik. Birçok teşkilatımız almamasına rağmen bizimle birlikte Samsun Merkez İlçe Başkanlığı'na gittiği için onlarda almak zorunda kalmışlar. Partileri zarara uğratan bu uygulamanın ve bu uygulamayı yapanlar hakkında Cumhuriyet Savcılığı'nın gerekli soruşturmayı başlatmasını istiyoruz" dedi.

PTT aracılığıyla kendilerine YSK intibası verilen bir zarf geldiğini ve bu durum karşısında şüphelendikleri için zarfı polis huzurunda açtıklarını söyleyen İşçi Partisi Samsun Milletvekili Adayı Av. Yusuf Kadıoğlu, zarfın içinden bir firmaya ait olduğu anlaşılan Siyasi Partiler Seçim Rehberi adı altında 6 adet kitapçık çıktığını ifade etti.

Postacının kendilerine zarfın YSK'dan geldiğini söylediğini iddia eden Kadıoğlu, kitapçığın içeriğinde YSK'nın kesinlikle önermeyeceği ilginç bilgiler bulunduğunu dile getirerek, "Görüyoruz ki burada bir dolandırıcılık var. Zarfı polis huzurunda açtık. Ancak polisler, kendilerinin bir şey yapamayacağını, konuyu Cumhuriyet Savcılığı'na intikal ettirmemizi söyledi. Bu kitabı gönderenler hakkında bizde Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu.

Postacının aynı zarftan DSP Samsun İl Başkanlığı'na da götürdüğünü, ancak kendilerinin telefonla DSP'yi arayarak uyardıklarını ve zarfı aldırmadıklarını vurgulayan Kadıoğlu, "Böyle bir şeyle ilk kez karşılaşıyoruz. Seçim zamanı bir rant kazanmak çok açık bir dolandırıcılıktır. Diğer parti teşkilatlarını kesinlikle bu zarfı almamalıdır" uyarısında bulundu.

Samsun PTT Başmüdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, zarfların Ankara Kızılay PTT Müdürlüğü'nden her parti adına 50 bin'er adet gönderildiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber