Hortumcu hâkimi BDDK'ya atanıyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Temmuz 2007 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçi boşaltılan banka sahiplerinin yargılandığı İstanbul 8.Ağır Ceza Mahkemesi eski Başkanı Mustafa Akın'ın boş bulunan Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK) üyeliğine atanması için hazırlanan kararname, Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldı. Devlet Bakanı Aldüllatif Şener'in öneresiyle hazırlanan kararname, bakan imzalarının tamamlanmasından sonra Cumhurbaşkanlığı'na sunulacak.

Bankacılık suçlarına bakmak üzere kurulduğu 15 Ocak 2004'ten 1 Şubat 2007'ye kadar mahkemeye başkanlık yapan Akın, bu yılın başında Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararı ile İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na atandı.

Mustafa Akın'ın hapis cezası verdiği kişiler arasında Sümerbank'ın eski sahibi Hayyam Garipoğlu, Bank Kapital'in eski sahibi Mahmut Ceylan, Toprakbank'ın eski sahibi Halis toprak, Interbank'ın eski sahibi Cavit Çağlar, Yurtbank'ın eski sahibi Ali Balkaner gibi isimler bulunuyor. İmar Bankası yolsuzluğu nedeniyle Uzan ailesi fertleri hakkında "çete oluşturarak banka içi boşaltma" suçundan verdiği hapis cezası, Kentbank davası sanığı Mustafa Süzer'in ifadesini ABD'de yattığı hastaneden uydu aracılığıyla alması hukuk tarihindeki ilkler arasında yer alıyor. Akın'ın verdiği para cezalarının tutarı 60 milyar dolara ulaşıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber