Dokuz tıp profesörü yargı önünde

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 05 Temmuz 2007 07:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yedi yıl önce Bilal Aslan'ın Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde yaşamını yitirmesiyle ilgili kurum içinde soruşturma açılmasını geciktirip, zamanaşımına neden olmakla suçlanan dokuz akademisyen mahkemeye çıktı.

İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanıklar İÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Gezgin, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tankut Centel'le diğer profesörler Aydan Şirin, Emine Feryal Orhun Basık, Hasan Ünsal Erman, Mithat Zeki Dinçer ve Ömer Faruk Sönmezoğlu katıldı. Sanıklar, Prof. Dr. Öznur Bülend Seçkin'le Prof. Dr. Dinçer Gülen ise duruşmada gelmedi. Söz alan profesörler suçlamaları reddetti.

Baba Mehmet Fani Aslan'sa çocuğuyla ilgili ölüm raporunu hâlâ alamadığını söyledi.

31 Ağustos 2000'de iki yaşındaki Bilal Aslan'ın ölmesinden sonra doktorlara görevi ihmal etmekten soruşturma açılmıştı. İstanbul Üniversitesi bünyesinde oluşturulan kurul, 2004'te sorumlular için 'yargılamaya yer olmadığına' karar vermişti. Bu karar Danıştay 2. Dairesi'nden dönmüştü. Dosya zamanaşımına girince kurulu oluşturan akademisyenler hakkında 'görevi ihmal'den bir yıl ile üç yıl arasında hapis istemiyle dava açılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber