CHP: Halk Bankası kesinlikle satılmayacak

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 05 Temmuz 2007 18:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli milletvekili adayı Cevdet Selvi, iktidara geldiklerinde Halk Bankasını kesinlikle satmayacaklarını söyledi.

Kocaeli Aktif Sanayici ve işadamları Derneği (Kasiad) ''2007 Seçimlerine Doğru Türkiye ve Kocaeli'' konulu Panelin 3.sünü yaptı. Kocaeli Grand Yükseliş Otelinde yapılan panelin bu haftaki konukları Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli milletvekili adaylarıydı.

Panele Cumhuriyet Halk Partisinden M.Cevdet Selvi, Hikmet Erenkaya,M. Hilal Kaplan, Müzeyyen Tan, Mustafa Türker ve Kocaeli İl Başkanı Nejat Çakır katıldılar. Cevdet Selvi, 4 buçuk yıldır iyi yönetilmeyen ülkenin, hangi sorunları olduğunu iyi bildiklerini, iktidara geldiklerinde sorunları bildiklerinden dolayı çözmelerinin kolay olacağını söyledi. Selvi yaptığı konuşmada, "Bu güne kadar 57 hükümet göreve geldi. 57 hükümetin yaptığı borçlanma kadar, bu hükümet 4 buçuk yılda Türkiye'yi borca soktu. Eğitim, sağlık çok daha pahalı oldu. Sosyal güvenlik arzu edilen düzeyde gelişmedi. İstikrar denilen olay ekonomik alanda yaşansa bile, sosyal istikrarda patlamaya yol açtı. Hırsızlık, kapkaç yüzde yüz, yüzde yüzelli arttı. AB ile iyi müzakere edilmediği için kaybetme noktasına gelindi. Biz üreticiye kayıtsız şartsız destek vereceğiz. Hangi sektörde para kazanırız, üreticiyi sevindiririz o sektörlere teşvik edeceğiz. Vergileri aşağıya çekeceğiz. Sosyal güvenlik primleri düşürülecektir. Yeni bir bakanlık kuracağız, esnaf bakanlığı olabilir, sivil örgütler bu bakanlıkla beraber hareket edecek. Halk Bankası kesinlikle satılmayacak. Ar Ge'ye ayrılan bütçe artırılacak." şeklinde konuştu.

Hikmet Erenkaya'da, "İktidara gelir gelmez ilk iş olarak dokunulmazlıkları kaldıracağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber