Okul kayıtları kimlik numarasıyla yapılacak

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 05 Temmuz 2007 18:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Türkiye İstatistik Kurumu (TİK) tarafından uygulamaya konulan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nin (ADNKS) bir aşaması daha devreye girdi. Bundan sonra artık okullarda kayıtları T.C. Kimlik Numarası esas alınarak gerçekleştirilecek.

Yeni uygulamanın bir çok kolaylık getirdiğini söyleyen Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, bundan böyle öğrenci velilerinden T.C. Kimlik Numarası olan Nüfus Cüzdanı dışında elektrik faturası veya muhtarlık belgesi gibi evrakların istenmeyeceğini açıkladı. Vali Güvenç, 2007- 2008 öğretim yılında bütün Türkiye'de olduğu gibi Erzurum'da da öğrenci kayıtlarının e-kayıt ile yapılacağını bildirdi. Öğrenim çağında çocuğu olan velinin kendisi ve çocuğunun T.C. Kimlik Numarası ile evine en yakın okula müracaat edebileceğini vurgulayan Güvenç, okul müdürlüklerinin; veli ve öğrenci T.C. Kimlik Numarasını TİK'in www.tuik.gov.tr adresine girerek velinin adres beyanının doğru olup olmadığını tespit ettikten sonra öğrencinin kaydının yapılacağını ifade etti.

Okul müdürlüğü belirtilen adreste kaydı olmayan velilerin kaydının yapılması için Hükümet Konağı'nın 5. katında bulunan TUİK bürosu ile irtibata geçeceğini söyleyen Vali Güvenç, bu sistemle hiçbir öğrencinin kayıtsız kalmayacağını söyledi. Güvenç, TÜİK Bölge Müdürlüğü tarafından bütün okul müdürlerine de konuyla ilgili gerekli eğitimin verildiğini sözlerine ekledi.

Yeni uygulamaya göre; kayıt işlemlerini yapan Polis Amca İlköğretim Okulu Müdürü Raci Arzık ise uygulamanın hem velilere hem de kendilerine büyük kolaylıklar sağladığına dikkat çekti.

Arzık; "Okulumuzda 2007-2008 dönemi öğrenci kayıtları Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü'nün 2007/ 45 sayılı genelgeleri doğrultusunda elektronik ortamda e-kayıtla yapılmaktadır. E-kayıt sisteminde öğrenci velisinden herhangi bir evrak istenmemektedir. Bu da velinin muhtarlık, karakol gibi yerlerde zaman kaybını önlediği gibi 2 -3 dakika içerisinde kayıt işlemi tamamlanmış oluyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber