'1 numara' emekli tuğgeneral mi?

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 06 Temmuz 2007 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi'ne yapılan operasyonda tutuklanan zanlıların kendi aralarında yaptıkları telefon konuşmasında bahsettikleri '1 numara'nın, Susurluk skandalının kilit isimlerinden emekli Tuğgeneral V.K. olduğu iddia edildi.

VKGBH'ye yönelik 'Girdap' operasyonunda, aralarında derneğin genel başkanı Taner Ünal'ın da bulunduğu 12 zanlı, darbe planlamak, zimmet, yağma, tehdit, dolandırıcılık, zorla bağış toplamak, işyeri kurşunlatmak gibi 40 ayrı suçtan tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Operasyon kapsamında 14 ay süreyle telefonları dinlenen zanlıların, kendi aralarında yaptıkları konuşmalarda sürekli '1 numara' diye birinden bahsettikleri ortaya çıkmıştı. Zanlılar, sorguları sırasında ısrarlı sorulara rağmen '1 numara'nın kimliğini açıklamamıştı.

Zanlıların '1 numara' diye bahsettikleri esrarengiz kişinin, JİTEM'in kurucusu olarak bilinen ve Susurluk skandalının kilit isimleri arasında yer alan emekli Tuğgeneral V.K. olduğu iddia edildi. VKGBH'nin tutuklu genel başkanı Taner Ünal'ın emekli Tuğgeneral Hasan Kundakçı'yla; Konya il başkanı Vehbi Şanlı'nın da V.K.ylabağlantılı olduğu öne sürüldü. 'Üst düzey 1 emniyet yetkilisi, "Adı geçen bir numaranın, V.K. olabileceğini düşünüyoruz" dedi. V.K. ismi, son olarak Susurluk skandalının kilit ismi ve DP'nin Şanlıurfa milletvekili adayı Sedat Edip Bucak ve adamlarına yönelik 'Kaldırım' operasyonunda da geçmişti.

Emekli savcıdan yardım

Geçen yıl işlediği bir suçtan dolayı cezaevine giren derneğin başkanı Taner Ünal'ın, aynı koğuşa düştüğü çete lideri Mustafa Taştan'ın baskısından kurtulmak için devreye soktuğu Nusret Baba'nın, eski Ankara DGM Başsavcısı N.D. olduğu belirtildi.

30 asker ismi

Zanlılarla bağlantılı askerle ilgili Genelkurmay Başkanlığı'na gönderilen dosyada, emekli ve muvazzaf olmak üzere 30'a yakın askerin isminin geçtiği öğrenildi. Telefonda konuşurken dinlemeye alınan askerlerden bazılarının, ihaleler hakkında tüyo verdikleri öne sürüldü. Zanlıların, konuşmalarında, Trabzon'daki İtalyan kilisesi rahibi Andrea Santoro cinayeti ile Malatya'daki misyoner katliamını da değerlendirdikleri öğrenildi.

Operasyon kapsamında başka bir suçtan hapiste bulunan ve dün tahliye olan Fatih Koçak ile Veli Boz Mersin'de, Ferhat Şahin de Antalya'da gözaltına alındı. Beş kişiyse halen aranıyor.

Hrant Dink bağlantısı

Tutuklanan Vehbi Şanlı'nın, Hrant Dink suikastından bir gün sonra, 20 Ocak 2007'de Konya'da görevli bir subay olduğu belirtilen Nejat Mete'yle şu konuşmayı yaptığı öğrenildi:

Mete: Bizim arkadaşların işi mi, dün zıbartılan adam?

Şanlı: Bizim arkadaşlar.

Mete: Arkadaşlar bulunurlar mı?

Şanlı: Yok yok, bulunmazlar.

Mete: Elleri dert görmesin.

'Ümraniye' iddiaları

Ümraniye'de bir evde el bombalarının bulunmasıyla başlayan soruşturmayla tutuklanan Kuddusi Okkır'ın, ifadesinde "Ankara'daki adamımız Taner Ünal'dır" dediği öğrenildi. Okkır'ın, devletin yeniden yapılanmasını öngören belgenin bir örneğini de Ünal'a gönderdiklerini söylediği belirtildi. Ancak, Taner Ünal'ın ev ve işyerinde yapılan aramalarda böyle bir belgeye rastlanamadı. Derneğin başkanı Ünal da bu iddiaları reddetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber