LES Sonuçları 2007 Yılında Geçerli Olacak

Hatırlanacağı üzere 2006 yılında çıkarılan "Bazı Akademik Kadrolara Öğretim Elemanı Dışındaki Kadrolardan Naklen Yapılacak Atamalarda Ya Da Açıktan Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"le akademik kadrolara atanma şekli yeniden düzenlenmiştir. Bu yönetmelik sonucunda ALES adlı yeni bir sınav yapılmıştır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Temmuz 2007 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İLK DÜZENLEME 2006 YILI İLE SINIRLIYDI

Yönetmeliğin geçici birinci maddesine göre, 2006 yılında geçerli olmak üzere, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan ''Lisansüstü Eğitim Sınavı''ndan son iki yılda 50 puan almış bulunanlar bu Yönetmelikte sözü edilen merkezi sınavda başarılı olmuş sayıldılar. Ancak bu düzenleme sadece 2006 yılı için geçerli idi.

Yeni ALES sınavının 2007 yılında yapılması ile birlikte LES sonuçları da geçerliliğini yitirmişti.

MAĞDURLAR ÇÖZÜM İSTEDİ

Ancak, çok sayıda aday bu uygulamadan mağdur olmuş ve seslerini memurlar.net forumundan dile getirmeye çalışmıştır.

ALES mağdurları çözüm bekliyor başlıklı manşet haberimizde forum bölümü üyelerimizin yazdığı ortak bir dilekçeyi yayımlamıştık. Çok sayıda ziyaretçimiz bu dilekçeyi YÖK'e göndermiştir.

Bu esnada Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde YÖK'ün bir açıklaması yer almıştır. Bu açıklama tüm adayların umutlarını kırmış ike YÖK adayların çağrılarına kulak vererek yönetmelikte 06/07/2007 tarihi itibariyle önemli bir değişiklik yapmıştır.

SORUN 6 TEMMUZ İTİBARİYLE, 2007 YILI İÇİN, ÇÖZÜLDÜ

Söz konusu yönetmelik değişikliği ana yönetmeliğin geçici birinci maddesini değiştirmiştir. Bu değişiklik şu şekildedir:

"2007 yılı içerisinde ikinci merkezi sınavın yapılıp sonuçları internet aracılığı ile duyuruluncaya kadar, ilan ve atama süreci başlamış bulunan merkezi sınav şartı aranan kadrolara, başvuru ve atamalarda, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan "Lisansüstü Eğitim Sınavı"ndan son iki yılda 50 puan almış bulunanlar bu Yönetmelikte sözü edilen merkezi sınavda başarılı olmuş sayılırlar."

DEĞİŞİKLİĞİN ANLAMI

Bu değişikliğe göre LES'den son iki yılda 50 puan almış olanlar sadece 2007 yılına münhasır olmak üzere açılan akademik kadrolara başvurabilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber