Mağaralara ilgi artıyor/ Resimli

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2007 14:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KÜRESEL ISINMA, MAĞARALARA İLGİYİ ARTTIRDI

- AYANCIK İLÇESİNDE GEÇTİĞİMİZ YILLARDA KEŞFEDİLEN TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK 10 MAĞARASI ARASINDA YER ALAN İNALTI MAĞARASI, BUZ GİBİ HAVASI İLE TATİLCİLERİN UĞRAK YERİ OLDU

SERHAT ÖZŞAHİN

SİNOP (İHA) - Küresel ısınmayla birlikte tatilciler daha serin alanlara koşuyor. Geçtiğimiz yıllarda keşfedilen ve Türkiye'nin en büyük ilk 10 mağarası arasında yer alan Ayancık İnaltı Mağarası, turist akınına uğruyor.

Çeşitli hastalıklara iyi geldiği belirlenen ve 3.5 kilometresine kadar gidilebilen İnaltı Mağarası'ndaki oldukça serin hava ve ilginç oluşumlar ziyaretçileri adeta büyülüyor. Binlerce yıldır sadece yöre halkı tarafından bilinen doğa harikası mağara, geçtiğimiz yıllarda bölgeye giden yetkililer tarafından keşfedilmişti.

Oldukça farklı bir hava sirkülasyonu mevcut olan mağaranın, özellikle solunum yolları rahatsızlıkları olan hastalara iyi geldiği belirten Sinop Gençlik Kültür Turizm ve Değişim Derneği Başkanı Ahmet Gökmen, Sinop'a gelen herkesin doğa harikası mağarayı gezmesi gerektiğini söyledi. Gökmen, "Küresel ısınma konusunun sık sık gündeme geldiği son günlerde, Akdeniz ve Ege yerine Karadeniz'i tercih eden tatilcilerimiz bu tür serin mekanlara koşuyor. Bu işten en karlı bölgemiz insanı çıktı" dedi.

Bu arada mağaraya ulaşımın güçlüğüne dikkat çeken Gökmen, ulaşım sorunun bir an önce çözümlenmesi gerektiğini vurguladı. Mağara alt yapısının mükemmel hazırlandığını ancak, mağaraya ulaşımın güç şartlarda gerçekleştirildiğini belirten Gökmen, "Önemli turizm noktalarımıza ulaşımı sağlayan Çangal-Akgöl yolu ve Akgöl-İnaltı Mağarası arasındaki yol asfaltlanırsa, insanlarımız için hem doğa harikası Akgöl hem de İnaltı Mağarası'na ziyareti kolaylaşacaktır. Bu yol güzergahlarının iyileştirilmesi ve gerekli

olan yerlerde güzergah değişikliği yapılarak yolun genişletilmesi gerektiğini görmekteyiz. Bu nadide doğa harikası değerlerimize olan ilgiyi, yol standartlarımızı yükselttiğimizde daha da arttırabileceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber