6 ilde okullara kar tatili

Bazı illerde eğitime kar arası verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2019 10:30, Son Güncelleme : 28 Şubat 2019 12:18
6 ilde okullara kar tatili

- Doğu Anadolu'daki yoğun kar yağışı nedeniyle Ağrı ve Erzurum'daki bazı okullar tatil edildi.

Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle il merkezi ile bağlı köylerinde eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

Açıklamada, kamu kurum ile kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Kentin Hamur, Eleşkirt ve Taşlıçay ilçelerinde de kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği öğrenildi.

Yoğun kar yağışı dolayısıyla Erzurum'un Horasan ilçesindeki ve kent genelinde taşımalı eğitim yapılan okullar da bugün tatil edildi.


Valilikten yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışından dolayı Bitlis il merkezi ve bağlı köylerdeki okullarda öğleden sonra eğitime ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de öğleden sonra idari izinli sayılacağı kaydedildi.


Meteorolojinin uyardığı kar yağışı Bingöl'de de etkili oldu. Geceden itibaren başlayan kar yağışı nedeniyle kent beyaza büründü. Kentte yılın en çok kar yağışının yaşandığı Karlıova ve Yedisu ilçelerinde ise kar ve tipinin etkisini sürdürmesi nedeniyle eğitim bugün için ara verildi.

İşlerine gitmek için yola çıkan vatandaşlar tipide güçlükle yürüdü. Vatandaşlar, kar ve tipinin etkisini gösterdiğini, komşunun komşuya bile gitmesinin zor olduğunu aktardı.

Kar yağışı ve tipinin bölge genelinde etkisini sürdürmesi beklendiği bildirildi.

IĞDIR

Iğdır'da olumsuz hava şartları nedeniyle merkez Kervansaray bölgesinde 12 köy, Tuzluca İlçesinde ise bütün okulların bir gün süreyle tatil edildiği açıklandı.

Iğdır Valiliğince yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz merkez Kervansaray bölgesinde bulunan Kızılkale, Pınarbaşı ,Taşlıca , Harmandöven, Güngörmez, Asma, Kuçe Mezrası, Mezra, Aliköçek, Alibeyköy, Karaçomak köylerinde, Tuzluca'nın tamamında ise kar ve olumsuz hava şartlarından dolayı eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir" denildi.

BİTLİS

Bitlis'in Mutki ilçesinde kar nedeniyle eğitime öğleden sonra ara verildi.

İlçede gece başlayan kar yağışı, etkisini sürdürüyor.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, olumsuz hava koşullarının etkili olduğu ilçe genelinde, pansiyonlu okullar hariç diğer okullarda eğitime öğleden sonra ara verildiği belirtildi.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, olumsuz hava koşullarının etkili olduğu ilçe genelinde, pansiyonlu okullar hariç diğer okullarda eğitime öğleden sonra ara verildiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber