Albay destekli ?yıpratma' planı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 07 Temmuz 2007 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatansever Çete'nin başkan yardımcısı Balaban'ın Birinci Ordu'da görevli bir albaydan Başbakan Erdoğan'ın oğlu Burak'ın askerliğe elverişsiz raporunu istediği belirlendi. Burak Erdoğan'ın raporu Mayıs ayında önce Aydınlık Dergisi'nde yayımlanmıştı

Vatansever Kuvvetler Güç Birliği'nin icraatlarıtek tek ortaya çıkıyor. VKGBHD Başkan Yardımcısı Salih Zeki Balaban'ın, Başbakan Erdoğan'ın küçük oğlu Burak'ın ?askerliğe elverişsiz' raporunu basına sızdırdığı ortaya çıktı. Polis, İşçi Partisi'ne yakın Aydınlık Dergisi'nde Mayıs ayında yayımlanan rapordan, Balaban'ın 1. Ordu'da görevli S.İ. isimli bir albayla yaptığı telefon görüşmesinde bahsedildiği belirlendi.

Balaban'ın ?Albayım Başbakan'ın oğlunun raporu lazım. Kullanmak istiyoruz' dediği tespit edildi. Albay S.İ'nin ise görüşmede, ?Bir bakayım, buluruz. İyi olur' dediği kayıtlara geçti. Mayıs ayı başlarında yapılan telefon görüşmesinin ardından söz konusu rapor önce Aydınlık Dergisi'nde daha sonra da bir çok köşe yazarı tarafından kullanıldı.

ÖRTÜLÜDEN PARA GELECEK

POLİS 14 aydır büyük bir gizlilik içinde yürüttüğü Girdap Operasyonu kapsamında çetenin örtülü ödenekten de para aldığı yönündeki iddiaları da araştırıyor. Sorgusunda sürekli ?devlet güvenliğini ilgilendirir cevap veremem' diyerek susma hakkını kullanan Salih Zeki Balaban, bir silah sevkiyatı için finansman sıkıntısı çektikleri dönemde görüştüğü eski jandarma astsubay Halit Bozdağ'a ?Sıkıntı yapma rahat ol. Çözeriz. Örtülü ödenekten para alacağız' dediği belirlendi. Çetenin en az üç kez çok miktarda İran-Suriye üzerinden Türkiye'ye silah soktuğunu belirleyen polis, silahların yerini, miktarını ve sevk şeklini belirlemeye çalışıyor.

VKGBHD Dosyası Danıştay savcısında

Her geçen gün farklı bir yönü ortaya çıkan ?girdap' operasyonu dava dosyası Ankara Başsavcı vekili Hamza Keleş tarafından, savcı Şemsettin Özcan'a verildi. Özcan, Danıştay Saldırısı ve Cumhuriyet'e bomba

soruşturmalarını yürütmüş ve Muzaffer Tekin'i hazırlık aşamasında sorgulamıştı. Polis, Vatanseverler'in Danıştay saldırısı ile ilgili bağlantısını da araştırıyor. Öte yandan ?Vatansever'lere yönelik operasyon kapsamında dün adliyeye sevk edilen üç kişi daha tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili tutuklu sayısı 15'e yükseldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber