Aile yardım bildirimini memurun kendisi mi bildirir yoksa idarecisi mi?

Memurun kendisi Aile Yardımı ve Aile Durumu Bildirimlerini e-devlet üzerindeki Kamu Personeli Aile Bilgileri Bildirim Sisteminden (KAPBİS) elektronik olarak verecektir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 11 Mart 2019 10:45, Son Güncelleme : 11 Mart 2019 09:18
Aile yardım bildirimini memurun kendisi mi bildirir yoksa idarecisi mi?

Soru: Memur aile bildirimi işlemini nasıl yapabilir?

Cevap; Maliye Bakanlığı (Muhasebat Genel Müdürlüğü) tarafından geliştirilen uygulama ile birlikte; Kamu Personel Harcamaları Yönetim Sistemi (KPHYS) üzerinden maaş işlemleri yürütülen memur, kadro karşılığı sözleşmeli personel ile sözleşmeli personelin, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında verdiği "Aile Yardımı Bildirimi" ile 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu kapsamında verdiği Aile Yardımı ve Aile Durumu Bildirimlerini e-devlet üzerindeki Kamu Personeli Aile Bilgileri Bildirim Sisteminden (KAPBİS) elektronik olarak verecektir. Ayrıca ıslak imzalı dilekçe veya bildirim vermeyecektir.

TÜRKİYE.GOV.TR'DEN NASIL İŞLEM YAPILACAK?

Buna göre, Kamu Personel Harcamaları Yönetim Sistemi (KPHYS) üzerinden maaş işlemleri yürütülen memur, kadro karşılığı sözleşmeli personel ile sözleşmeli personel "Aile Yardımı Bildirimi" veya "Aile Durumu Bildirimi"nde bir değişiklik meydana gelmesi halinde ya da ilk defa bu bildirimleri vermesi gerektiğinde; e-Devlet üzerinden bilgilerini kontrol edip, KPHYS üzerinde hazırlanan Kamu Personeli Aile Bildirim Sistemi (KAPBİS) uygulamasında bilgilerini güncelledikten sonra çalıştığı kurum mutemedine elektronik ortamda gönderecek, mutemedin de bildirimi kontrol edip onaylamasıyla birlikte süreç tamamlanmış olacaktır.

Muhasebat Genel Müdürlüğü Personel Yazılımları Dairesi tarafından bu konuda hazırlanan Aile Durum ve Aile Yardım Bildiriminin E-Devlet Üzerinden Gönderilmesine İlişkin Uygulama Kılavuzu"nu bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.

Turkiye.gov.tr'nin ilgili adresi için tıklayınız.

KPHYS'DE MAAŞ İŞLEMLERİ YAPILMAYAN PERSONEL NE YAPACAK?

Kamu Personel Harcamaları Yönetim Sistemi (KPHYS) üzerinden maaş işlemleri yapılmayan personel (Döner Sermaye kadrosunda olanlar ile Sözleşmeli Proje Elemanları ve Bilişim Personeli), aile yardımına ve/veya aile durumuna ilişkin bildirimlerini eskiden olduğu gibi aşağıdaki bildirim formlarını doldurmak ve dilekçe ekinde kadrosunun olduğu birime vermek suretiyle yapacaktır.

Aile Yardımı Bildirimini bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.
Aile Durumu Bildirimini bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.
Dilekçe Örneğini bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber