MHP lideri Bahçeli'nin büyük yemini

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2007 22:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP lideri Devlet Bahçeli, 22 Temmuz'un halkla kucaklaşma günü olacağının altını çizdi ve 'AKP'ye haram lokmaların hesabını, yanınıza getirip sormazsam namerdim' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''22 Temmuz, Milliyetçi Hareket ile kucaklaşma günü olacak. O zaman AK Parti'den haram lokmaların hesabını bir bir soracağız, kaçış kurtuluş yok'' dedi.

Devlet Bahçeli, Konya Hükümet Alanı'nda partisince düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, 1691 gün önce refah, huzur ve adalet vaatederek ulusun oylarını alan AK Parti iktidarının sonuna gelindiğini söyledi. Konya Ovası'nın Türkiye'yi doyurduğunu, ancak Konya'nın da yoksullaştığını, kuraklığın etkisiyle ürün yetişmez olduğunu ifade eden Bahçeli, ''Tarım Bakanı gözünüzün içine baka baka kuraklık olmadığını söylüyor. Hükümet tedbir almıyor. Toprak çatlıyor tedbir yok'' diye konuştu.

Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir konuşmasında MHP için ''bereketsiz'' ifadesini kullandığını belirterek, şunları kaydetti: ''Bu zırvaların üzerinde durmaya bile değmez. Konyalı kimin bereketsiz olduğunu, tarlaların nasıl kuruduğunu biliyor. 4.5 yılda Konya Ovası perişan oldu. İşlerinizi kaybettiniz. Hükümette ise hiçbir tedbir ve çözüm yok. Konyalı perişan, Konyalı kaygılı, Konyalı çaresiz. Başbakan işe, (Millet yatıp kalkıp sizi mi besleyecek?) diyerek çiftçiye hakaretle başladı. Bakan da (Gözünüzü kara toprak doyursun) diyerek çiftçiyi ölüme terketti. Biz çiftçiye başbakanın vurdumduymaz tavrıyla bakamayız, zaten çiftçi yeterince mağdur oldu. Türk çiftçisi AK Parti döneminde 20 milyar dolar kaybetti. Milli servetten kaybolan paralar rantiyeciden, yabancı sıcak paradan ve dış borçtan karşılanıyor. Konya için tedbir alınmazsa, değerini kaybeder, çölleşir yaşanmaz hale gelir. Konya susuz, aç ve perişan kalmış, hükümetin umurunda değil. Ama çözüm onlar için kolay. İthal eder açığı kapatır. Tıpkı mısırda yaptığı gibi. Bakan çocukları, malı götürün. Unakıtan duysun bu sözü.''

Bahçeli, mitinge gelen vatandaşlara, ''Yandaşlarını, yakınlarını, çocuklarını servet sahibini yapan, Konyalı'ya 2 torba kömürü reva görenleri affedecek misiniz?'' diyerek seslendi. Kalabalık ise 'Hayır'' diyerek karşılık verdi.

Bahçeli, Erdoğan'ın ''devletin uçağıyla, helikopteriyle, otobüsüyle, kimsesiz, işsiz, emekli, dul ve yetimin ev parasıyla gece gündüz yol alarak şehir şehir dolaştığını'' öne sürerek, ''Devletin kesesinden miting yapanlardan bir açıklama istiyorum. Başbakan, TOKİ mitinglerindeki gibi, devleti nasıl soyduğunu açıklasın'' dedi. Erdoğan'ın 14 Mart 2003'te başbakan olarak 59. hükümeti kurduğunu hatırlatan Bahçeli, şöyle konuştu: ''4 yıl 7 ay 18 gün geçti, yani 1691 gün. Başbakan, açıklamalarını kendi seçtiği basın mensuplarına havada yapıyor. Dolayısıyla hep hava hep hava. Hava konuşuyor bunlar. Başbakan göreve geldiği günden bu yana 143 defa yurtdışına çıkmış. Bu gezilerini eşiyle, dostuyla yapmış. Soruyorum bu gezilerinde ne kadar harcırah ve yolluk aldın? Niye bunları saklıyorsun? Yurtdışına gittin de ne oldu? Kıbrıs'ı mı, Kerkük'ü mü kurtardın?''

PETKİM'İN SATIŞI

Bahçeli, hafta içinde ihalesi yapılan PETKİM satışının da aceleye getirildiğini öne sürerek, ''Bu ahlaki midir? 15 gün sonra seçim var. Giderayak kapkaç yapıp PETKİM'i kime peşkeş çekiyorsun?'' Ermeni diasporasının finansman babası olan birisinin arkasında olduğu söyleniyor. AB üyesi ülkelerde (Ermeni soykırımı yaptınız) diye suçlayanlara nasıl olur da PETKİM'İ peşkeş çekersin, 15 gün kala kapkaççılık yapıyorsun'' diye konuştu. İktidarın cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili ulusu aldatmaya çalıştığını savunan Bahçeli, hesaplarına geldiğinde Anayasa Mahkemesi kararına saygı duyduklarını, hesaplarına gelmediğinde de mahkeme üyelerini kötü olarak gördüklerini ileri sürdü.

Bahçeli, şöyle devam etti: ''Yesinler, 15 gün kaldı. Yiyiniz, içiniz, yağmalayınız, ne yaparsanız 15 gün kaldı. 22 Temmuz, Milliyetçi Hareket ile kucaklaşma günü olacak. O zaman AK Parti'den haram lokmaların hesabını bir bir soracağız, kaçış kurtuluş yok. İsterseniz AB'ye, isterseniz okyanus ötesine gidin. Nereye giderseniz gidin, sizi getirip birer birer hesap sormazsam namerdim. Ellerini çabuk tutsunlar. Çalabildikleri kadar çalsınlar, devletin imkanlarını kullansınlar, devletin uçaklarını, helikopterlerini doya doya kullansınlar, hepsinin hesabını soracağız.'' Meydanda toplanan partililer sık sık, ''Devletin başına devlet gelecek'' biçiminde slogan attı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber