Kiracı kredisiyle ev kiraları düşecek

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 08 Temmuz 2007 08:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başta konut ve otomotiv olmak üzere, tüketici kredilerindeki rekabetçi oranlarıyla dikkat çeken Anadolubank, yeni ürünü "Kiracı Kredisi"ni piyasaya sundu.

Konutların kiralanması sırasında ortaya çıkan emlakçı komisyonu, taşınma masrafı, depozito gibi masraflar ile 1 yıllık kira bedeli toplamı kadar verilecek Kiracı Kredisi ile ev kiralamak kolaylaşıyor. Anadolubank Perakende Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Recep Atakan, YTL, dolar ve euro cinsinden sundukları krediler ile kiracılara 12 ay eşit taksitli ödeme planı sunduklarını belirtti. Türkiye'de bir ilk olan kiracı kredisinin, kiracıların 1 yıllık kirayı peşin ödemeleriyle indirimli fiyatlardan kiralama avantajına sahip olacaklarını belirten Atakan, "Kiracılar 1 yıllık kirayı peşin ödedikleri için ev sahiplerinde bir güven oluşacaktır. Bu yüzden hem depozito masraflarında ciddi düşüş olacaktır, hem de kiracı ev sahibiyle pazarlık yapıp, evi daha ucuza kiralayabilecektir" dedi. Yıllık kiranın peşin ödenmesi uygulamasının özellikle İç Anadolu'da yaygın olduğunu kaydeden Atakan, "Biz bu krediyle bu uygulamayı büyükşehirlerede yaymayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

PİYASA CANLANACAK

En az 5 bin YTL/ dolar/ euro, en fazlada 30 bin YTL, 20 bin dolar ve 15 bin euro kiracı kredisi verdiklerini ifade eden Atakan, 12 aylık faiz oranlarının ise şöyle olduğunu belirtti: YTL'de yüzde 1,69, dolarda yüzde 0,75 ve euroda yüzde 0,69. Kiracılar Derneği Başkanı Ali Ulvi Büyüknohutçu da, uygulamayı çok olumlu bulduğunu söyleyerek, "Kiracı kirasını peşin ödediği için yıllık kira bedelinde indirim yaptırabilir. Kiracının da ev sahibinin de yararına bir uygulama. Sektöre mutlaka hareket katacaktır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber