DP'li Balıbey: Seçmen, cumhurbaşkanlığı seçimi yüzünden bize kızgın

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 08 Temmuz 2007 09:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demokrat Parti (DP) İstanbul adaylarından Ömer Balıbey, seçim bölgesinde ismi partisinin önüne geçen adayların başında geliyor. Balıbey, seçmenin kendisine teveccühünü İstanbul Milli Eğitim İl Müdürlüğü koltuğunda yaptığı 10 yıllık hizmete bağlıyor.

Bu yüzden İstanbulluların kendisine vefa borcu hissiyle yaklaştığını düşünüyor. Seçim çalışmalarından edindiği izlenimleri anlatan Ömer Balıbey, "İşsizlik yüzünden AK Parti'ye, cumhurbaşkanlığı seçimi yüzünden de bize kızıyorlar." diyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nı isteyen Ömer Balıbey, iktidara gelmeleri halinde başörtülü kızların üniversitelere girişinin kesinlikle serbest olacağını vurguluyor. Balıbey, "Bunu nasıl başaracaksınız?" sorusuna, "İlgili kurumlarla oturup konuşacağız. Çatışmayla değil, uzlaşmayla çözeceğiz." cevabını veriyor. Balıbey, bazı partilerin "ÖSS'yi kaldırma" vaadine ise tepkili. Çünkü bu iddianın hayalden öteye geçemeyeceği görüşünde. Bu tür vaatlerle vatandaşın kandırıldığını kaydeden Balıbey, "Gerçekçi düşünüldüğünde kaldırılması imkansız. Türkiye henüz böyle bir vaadin gereklerini karşılayacak konumda değil." şeklinde konuşuyor. Balıbey'in çözüm önerisi ise şöyle: "Meslek Yüksek Okulları (MYO) büyük önem arz ediyor. MYO'ların kapasitesinin en az iki katına çıkarılması ve daha nitelikli eğitim verir hale getirilmesi gerekiyor. Bu okullarda Rusça, Çince gibi yabancı dillerde hazırlık bölümleri olmalı. Böylece ara eleman sıkıntısı çeken sektörler de donanımlı bir şekilde mezun olan gençlerle ihtiyaçlarını karşılayabilir." Sözleşmeli öğretmenlerin yaşadığı sıkıntılara da değinen Balıbey, bu sorunun çok kolay çözülebileceğini düşünüyor. "Bir seferde 100 bin öğretmen alacağız." diyen Balıbey, böylece Türkiye geneli öğretmen açığının da kapatılacağını öne sürüyor.

Balıbey'in ev sahibi olmak isteyen öğretmenlere yönelik ilginç bir projesi daha var. Vatandaşa uygun koşullarda ev satan Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) benzer Öğretmen Konut İdaresi (OKİ) kuracaklarını ifade ediyor. OKİ'nin TOKİ'den daha uygun şartlarda hizmet vereceğini savunan Balıbey, sistemi şöyle anlatıyor: "Yıllarca çocuklarımızın yetişmesi için emek sarf eden öğretmenlerimizin en azından emekliliklerine adım attıklarında bir ev sahibi olabilmesini istiyorum. Öğretmenlerimizi maaşlarından kesilen cüzi miktarlardaki paralarla ev sahibi yapacağız. Bu evlerin parası öğretmenimiz emekli olana kadar maaşından kesilecek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber