08/07/2007 nin Önemi Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2007 09:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Bodrum'daki orman yangını...

- Muğla'nın Bodrum ilçesinde dün çıkan ve geniş bir alanı etkileyen yangınla ilgili gelişmeler izleniyor.

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisince Antalya ve İzmir'de düzenlenen mitinglerde konuşacak.

- Antalya'da valilik ve büyükşehir belediyesini, İzmir'de de valiliği ziyaret edecek olan Erdoğan, toplu açılış ve temel atma törenlerine de katılacak.

3- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Manisa'nın Demirci ilçesi Bardakçı köyünde, Tarım Kredi Kooperatifi'nin açılışını gerçekleştirecek.

4- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Muğla ve Denizli'de, partisinin düzenlediği mitinglerde konuşacak.

5- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, İzmir'de EXPO toplantısına katılıyor.

6- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Mersin'in Aydıncık ilçesi ile Durağan köyünü ziyaret ederek Köseçobanlı köyündeki Yörük ve Türkmen Şenliği'ne katılacak.

7- Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, Marmaray Projesi kapsamında inşa edilen "Batırma Tüp Tünel Elemanı"nın içinde incelemelerde bulunacak.

- Yılmaz, Pendik'te "Ursa Yat Tersanesi"nin açılış törenine de katılacak.

8- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Aydın'ın Söke ilçesi Atburgazı beldesi ile Kuşadası ilçesi Güzelçamlı beldesinde sağlık ocağı açılışlarını yapacak.

9- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Kocaeli'nin Derince ilçesinde devlet hastanesini ziyaret edecek, çeşitli temaslarda bulunacak.

10- Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, Antalya'nın Alanya ilçesinde Gökbel Yaylası Güreş Şenlikleri ile Burdur'un Altınyayla ilçesindeki Dirmil Yağlı Güreşleri'ni izleyecek.

- DP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan da İstanbul'da, milletvekili adaylarının katılımıyla basın toplantısı yapacak.

11- Şırnak'ın İdil ilçesi Peçenek köyünde, 8 Temmuz 1987 tarihinde terör örgütü tarafından katledilen 14 kişi törenle anılacak.

12- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Maltepe Pazarı'nın açılışını yapacak.

13- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Adalar'da toplu açılış törenine katılacak.

14- 1 harcayıp 10 gösterdiler...

- Maliye Bakanlığı'nın, muhasebat kontrolörlerinin sağlık sektörüne dönük incelemelerine göre, yalnızca 1 hastanın 213 YTL'lik tedavi gideri 10 katı şişirilerek devlete 2 bin 179 YTL olarak fatura edildi.

- Doğum için yattığı gün hastaneden çıkan hastanın bebeğine en fazla 2 kere yapılabilen işitme-tarama testi, 21 kez yapılmış gibi gösterildi.

15- Çiftçi de artık TMO'ya "emanet" ürün veriyor.

- TMO, bugüne dek 51,4 bin ton ürün alırken, çiftçi ise 127,3 bin ton ürününü "emanete" bıraktı.

- Çiftçi, fiyat artışı beklentisiyle ürününü satmazken, tüccarın da spekülatif amaçla TMO'nun satış fiyatından alım yaptığı bildiriliyor.

- "Buğdayda spekülasyona izin verilmeyeceğini" vurgulayan yetkililer, seçimlerden sonra "fiyat artışını önlemeye yönelik" her türlü önlemin alınacağını açıkladılar.

16- Türkiye, Avrupa'da internet kullanımında 7. sırada...

- Avrupalıların yüzde 38,9'u internet kullanıcısıyken, Avrupa ülkeleri arasında en fazla internet kullanan ülke, 50 milyon 471 bin kişiyle Almanya.

- Türkiye ise 16 milyon internet kullanıcısıyla 7. sırada bulunuyor.

- İnternette kullanılan en yaygın dil İngilizce iken, İngilizce'yi Çince ve İspanyolca izliyor.

17- Futbolda UEFA Intertoto Kupası 2. tur ilk maçında Trabzonspor, Arnavutluk'un FK Vllaznia İşkodra takımıyla Trabzon'da karşılaşacak.

18- Sezonun 3. Grand Slam mücadelesi olan 125. Wimbledon Tenis Turnuvası, İngiltere'nin başkenti Londra'da, tek erkekler final maçıyla sona eriyor.

19- Basketbolda uluslararası organizasyonlar...

- 10. Avrupa Ümit Erkekler Şampiyonası'nda Türkiye, gruptaki 3. ve son maçını Rusya ile Slovenya'nın Nova Gorica kentinde yapacak.

- 24. Avrupa Genç Bayanlar Şampiyonası'nda da Türkiye, 11.lik klasman maçında, İsveç karşısına çıkacak.

20- Balkan Genç Bayanlar Voleybol Şampiyonası, Sırbistan'ın Obrenovaç kentinde sona eriyor.

- Türkiye, beşincilik maçında Makedonya ile karşı karşıya gelecek.

21- Profesyonel futbol liglerinde yer alan takımlar, iç ve dış transfer çalışmaları ile yeni sezonun hazırlıklarını sürdürüyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber