Çeteyle mücadele eden polislere ödül: 25 YTL!

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 09 Temmuz 2007 13:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polisin operasyonlardaki başarısını değerlendiren Emniyet Maaş Taltif Komisyonu, polisin terörle mücadelesi için 18 YTL, çetelerle mücadelesine de 25 YTL ödül verdi. Emniyet camiası, 3 ayda bir toplanan komisyonun verdiği ödülleri 'komik' olarak niteledi.

Polisin düzenlediği Kaldırım Operasyonu'nda yakalanan VKGBH üyeleri hakim karşısına çıkarılmıştı.

Komisyona 6 dosya gönderen Terörle Mücadele (TEM) polisi 3 maaşla; 5 dosya gönderen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) bürosu da 5 maaşla taltif edildi. Emniyet'te ödüller taban maaş üzerinden hesaplanıyor. Polis memurunun taban maaşı 36 YTL olarak görülüyor. Bu durumda TEM polisinin aldığı 3 maaşlık ödül 108 YTL olarak yansıyor. Bu ödül 6 operasyon dosyasına dağıtıldığında ise operasyon başına 18 YTL gibi düşüyor.

Ankara TEM ve KOM Şubesi düzenledikleri operasyonlarla Ankara Emniyet Müdürlüğü'nü istatistiklerde ilk sıralara taşıdı. TEM Şubesi, YÖK eylemcisinin kısa sürede yakalanması, Atabeyler Operasyonu ile terör örgütleri DHKP-C, PKK, MLKP'ye dönük başarılı operasyonlar gerçekleştirdi. Bucak Çetesi'ne yönelik Kaldırım Operasyonu'nu gerçekleştiren Ankara KOM Müdürlüğü de Türkiye'nin gündemini değiştiren Girdap Operasyonu ile Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği'nin girift ilişkilerini ortaya çıkardı.

24 maaşa kadar taltif verilebiliyor

Başarılı operasyonlar için polisi ödüllendiren Maaş Taltif Komisyonu'nun kararları iki şubede hayal kırıklığına yol açtı. TEM ve KOM polisi en başarılı operasyonlarını dosya haline getirerek üç ayda bir toplanan komisyonun takdirine sundu. Kanuna göre üç ayda bir yapılan toplantıda 24 maaşa kadar taltifte bulunabilen komisyon, PKK bürosunun 6 başarılı operasyonunu 3 maaş taltif etti. Organize Büro'nun 5 operasyonuna da 5 maaş taltifini uygun gördü. Buna göre 36 YTL taban maaşı bulunan PKK Büro Amirliği'ndeki bir polis, üç ay için operasyon başına 18 YTL, Organize Suçlar Bürosu'ndaki polis de 25 YTL mükafata layık görüldü. Başarılı operasyonlara imza atan polisler, ödül olarak verilen ücretler için "Demek ki takdir buymuş." ifadelerini kullandı.

Para mükafatını düzenleyen kanun maddesi

Madde 86 A) Ülkenin güvenlik ve esenliği, devletin çıkarları ve kişilerin can, ırz ve mallarını korumada yüksek hizmetleri görülenler, fiilen almakta oldukları aylık tutarlarının iki katından beş katına kadar; B) Olağanüstü durumlarda yaşamını ortaya koyarak büyük yararlıklar gösterenler, fiilen almakta oldukları aylık tutarlarının altı katından yirmi dört katına kadar, para verilerek ödüllendirilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber