Kılıçdaroğlu: Sarıgül'e Eyüp'ü önerdim kabul etmedi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin seçim kampanyasını, stratejisini ve tüm merak edilenleri Kanal D'de değerlendirdi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Mart 2019 20:41, Son Güncelleme : 08 Mart 2019 21:58
Kılıçdaroğlu: Sarıgül'e Eyüp'ü önerdim kabul etmedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KANAL D Haber Başkanı Buket Aydın'ın sorularını yanıtladı.

İşte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:

(HDP ile ittifak birliktelik var mı? Neden aday göstermedi?) İttifak yok. Onu HDP'ye soracaksınız. Bu vesile ile çağrı da yapayım. AK Parti'ye MHP'ye oy veren kardeşlerime de seslenmek isterim.

(HDP konusu neden gündeme geliyor?) Onlara sormak lazım. Korkuyorlar. Seçmeni korkutarak oy almaya çalışıyorlar. Projelerimizi yarıştırabiliriz. İstanbul adayımız projelerini açıkladı. Sayın Yavaş da projelerini açıkladı. Onlar duymak istemiyorlar aslında projelerimizi.

(Adayları geç açıkladığınızı düşünüyor musunuz?) Eleştiriler samimi değil. Ekrem Bey'i biz ilçe belediyeleri açıklanmadan önce açıkladık. Mansur Bey ise defalarca yazıldı çizildi. İYİ Parti ile işbirliği yaptık. Özel görüşmeler yapıldı. O nedenle ufak tefek gecikmeler olabilir. Parti içinde bir sıkıntı yok.

-Bütün mahallelere kreş projelerimiz var.

-Türkiye'nin beka sorunu var derseniz bu doğru değil. Türkiye terör örgütü karşısında beka sorunum var diyemez.Ülkeler gelecekte daha güçlü olmak için hayatın her alanın da yarışırlar beka sorununu yaratmak istemezler.

(DSP'den Ülkücülük' eleştirisi) DSP'yi hiç eleştirmeyeceğim. Bir siyasal parti. Tercihlerine saygı duyarım. Ben tüm ülkücüleri seviyorum. Kendi ülkenizin çıkarlarını savunuyorsunuz, örgütlü bir toplumu, hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesini savunuyorsunuz. Bu bağlamda ben de ülkücüyüm.

DSP'ye giden arkadaşlarım var etik bulmuyorum. Kendi tercihleridir. Sarıgül'e Eyüp belediye Başkanlığını verelim dedik. 'İstemiyorum' dedi. Kendi takdiridir. Herkes şunu çok iyi bilmeli bir kişi başarılı ise... İmamoğlu Beylikdüzü Belediye başkanımızdı... Yoksa ben aynı belediyeye aday olayım... Bir şey çıkmaz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber