ÖSS'nin kaldırılması iddiaları çok uçuk'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2007 13:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 'ÖSS'nin kaldırılmasıyla ilgili ortada çok uçuk iddialar dolaşıyor. Bunların hiçbiri inandırıcı değildir. Gençlerimizin ümitleri üzerinden kimse hesap yapmasın'dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'na (OKS) ilişkin işlemlerin, daha önce belirlenen takvime göre yapılacağını belirterek, 9-14 Ağustos'ta önceden yapılan 20 tercihe göre 2. yerleştirmelerin yapılacağını, bunun dışında üçüncü veya dördüncü biryerleştirme yapılmayacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Çelik, Bakanlık Başöğretmen Salonu'nda, OKS sonuçlarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

TERCİH SONUÇLARI 27 TEMMUZ'DA İLAN EDİLECEK

OKS'ye ilişkin bütün işlemleri elektronik ortamda internet üzerinden yaptıklarını, buna göre öğrencilerin 11-20 Temmuz tarihleri arasında, elektronik ortamda 20 tercih yapacaklarını kaydeden Çelik, bir sefer tercih yapılacağını ve bu tercihlerin okullara onaylatılacağını belirtti. Çelik, öğrencilerin ve ailelerinin kafalarına soru işaretleri takılması halinde okullardan ve rehberlik servislerinden danışmanlık hizmeti alabileceklerini kaydetti.

Bakan Çelik, tercih sonuçlarının, 27 Temmuz Cuma günü açıklanacağını ve öğrencilerin hangi okullara yerleştiklerinin belli olacağını belirterek, 8 Ağustos'ta, birinci yerleştirmeden sonra boş kontenjanların elektronik ortamda ilan edileceğini, 9-14 Ağustos'ta ise önceden yapılan 20 tercihe göre 2. bir yerleştirme yapılacağını, bu yerleştirmenin sonuçlarının da7 Ağustos'ta kamuoyuna açıklanacağını ifade etti.

Veliler, öğrenciler ve okul idarecilerinden "üçüncü veya dördüncü yerleştirme var mı?" şeklinde sorular sormamalarını rica eden Çelik, "Sistem zaten otomatik kayma sistemiyle işleyeceği için burada bir problem olmayacağını tahmin ediyoruz. İkinci yerleştirmenin sonucunda durumu değerlendireceğiz. Ama Türkiye genelinde bir üçüncü yerleştirme yapılmayacak. Bunu da özellikle duyurmak istiyorum. 'Benim ümidim üçüncü, dördüncü yerleştirmededir' deyip de kenarda, kıyıda kimse kalmasın. Herkes buna göre tercihlerini yapsın" diye konuştu.

Çocukların, başarılarından dolayı ödüllendirilmeleri ve yüreklendirilmesi gerektiğine işaret eden Çelik, velilerin, başarısızolan öğrencilerin psikolojisini bozacak yaklaşımlarda bulunmamalarını istedi. Çelik, veliler, öğrenciler ve öğretmenlerin bir araya gelerek eksikliklerin ve başarısızlıkların üzerinde durması gerektiğini kaydetti.

"ÖSS'NİN KALDIRILMASI İDDİALARI ÇOK UÇUK"

Orta Öğretim Kurumları Sınavı'nı yeniden yapılandırdıklarını ve bugünkü şekliyle gelecek yıl son kez yapılacağını dile getiren Çelik, OKS'nin bugünkü formatıyla tarihe karışacağını söyledi. Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:"Öğrencilerimizin sırtındaki bu büyük yükü çok hafifleten ve daha pedagojik olan bir yöntem getirdik. Ümit ediyorum ki, seçimlerden sonra yeni iktidar döneminde ÖSS'yi de buna göre şekillendireceğiz. ÖSS'nin kaldırılmasıyla ilgili ortada çok uçuk iddialar dolaşıyor. Bunların hiçbiri inandırıcı değildir. Gençlerimizin ümitleri üzerinden kimse hesap yapmasın. Türkiye'de üniversitelerin kontenjanları ve üniversitelere talip insan sayısı bellidir. 1 milyon 640 bin kişi ÖSS'yegirdi. Ancak 'ben ÖSS'yi kaldırdım' dediğiniz anda, 'lise diploması olan herkes, üniversiteye başvursun' dediğiniz zaman müracaat 1 milyon 640bin kişi değil, 3,5-4 milyon kişi olacak. Beş, on veya onbeş sene önceliseyi bitiren, üniversiteye girme ümidini tamamen yitirmiş olaninsanlar, diplomalarını alıp üniversite kapısına dayanacak. Dolayısıylagerçekleşmesi mümkün olmayan bu iddiaların kesinlikle ortaya atılmamasıgerekiyor. "

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber